Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Ibland skapas oväntade möjligheter att skapa!

Arenan - ungdomshus

Arenan är ett kulturhus i centrala Falun där kultur och möten står i centrum. Huset öppnade i oktober 2005, och sen dess har det hänt väldigt mycket. Verksamheter har kommit och gått, rummen har förändrats, en massa artister har spelat och nu, snart nio år senare, fortsätter vi i ständig förändring.

På Arenan finns det bland annat en stor arrangemangslokal, ett café som säljer gofika till rimliga priser, ett skapanderum, ett rörelserum, flera replokaler, en fotostudio, en inspelningsstudio, ett filmredigeringsrum och en graffitivägg.

Vår målgrupp är 16-25 år, men vi kan glatt meddela att även fem­åringar verkar tycka att vårt café är rätt soft och att många som är långt över 25 år också gillar att hänga på Arenan. Grundtanken med Arenans verksamhet är dock att du som ungdom ska kunna ta initiativ till olika verksamheter och projekt.

Vi som jobbar på Arenan finns där för att hjälpa dig med ditt projekt, du får hjälp och tips när du vill ordna ett event, du kan komma hit och repa med ditt band, måla, kolla på film i bion, dansa, fotografera, dreja, bygga pärlplattor, redigera film, snickra, trycka tröjor och en massa annat!

Arenan är en plats där man får man möjlighet att uttrycka sig på sitt eget sätt – där inget är rätt eller fel. Här kan man vara med och påverka vad som ska säljas i caféet, vilka färger det ska vara på väggarna, vad som ska hända på fredags­kvällarna och mycket mer. Det är ett hus att vara kreativ i, vare sig det handlar om musik, dans, konst, teater eller något helt annat.

För senaste nytt och info om kommande på Arenan, besök vår facebooksida

https://www.facebook.com/KulturhusetArenanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2016-03-18