Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Illustration Lilla Källviken

Lilla Källviken

Senaste nytt: 2019-10-17

  • Ett tomtutbud med 16 tomter i etapp 4 pågår 18/10 t.o.m. 15/11, se Lediga villatomter.
  • En av klätterutrustningarna i lekparken är tyvärr fortfarande stängd på grund av att den inte är säker att använda. Vi jobbar för att åtgärda problemet.
  • Transporter med jordmassor till tomter i etapp 4 pågår kontinuerligt.
  • Plantering av blommor, buskar och träd på Fläsk Minas torg pågår och ska vara klart under november.
  • Projektering av gata för 15 villatomter i etapp 5 pågår. Byggstarten av gatorna som var planerad till nov/dec 2019 är framflyttad till mars 2020.

Bostadsområdet byggs ut i etapper

Tillsammans med Lilla Källviken AB utvecklar Falu kommun det nya bostadsområdet, Lilla Källviken. Området byggs ut i etapper och när alla etapper är utbyggda kommer området att bestå av cirka 400 bostäder, främst i form av friliggande villor, kedjehus och radhus. En förskola med flera avdelningar har redan öppnat. För kommunens del ligger arbetet i att bygga ut infrastruktur som exempelvis bostadsgator och gång- och cykelvägar. Gatorna t.om. etapp 4 är utbyggda.

Lilla Källviken är centralt placerat

Området ligger i sluttningsläge cirka fem kilometer från centrala Falun, mellan sjön Runn, skidanläggningen Källviksbacken, City Gross och golfbanan i Samuelsdal. Området får en tydlig karaktär med en tätare central del och en glesare struktur i ytterkanterna. Den tätare delen kan beskrivas som en trädgårdsstad med en blandning av kedjehus, radhus och friliggande villor i två våningar samt flerbostadshus i upp till sex våningar. De glesare delarna utgörs främst av villatomter. Gång- och cykelstråken som går genom området ansluter till befintliga vägar mot centrala Falun, Galgberget och City Gross.

Tomter i Lilla Källviken

Det säljs tomter både genom den kommunala tomtkön och privata tomter. En andra omgång tomter i etapp 4 släpps till tomtkön 18/10-15/11, se Lediga villatomter. En gruppbostad med 6 lägenheter byggs för närvarande av kommunen på Valborg Olanders väg och eventuellet kommer en likadan gruppbostad att byggas på Selma Ströms väg.

Läs mer om kommunala tomter

Läs mer om privata tomterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du veta mer om utbyggnaden i Lilla Källviken?

Har du frågor är du välkommen att kontakta Falu kommuns kontaktcenter via telefon 023-830 00 eller e-post kontaktcenter@falun.se.


Sidan uppdaterad 2019-10-17