Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Lydias terrass

Vi har byggt om vid Holmtorget och skapat Lydias terrass, en park som ska göra den här delen av Falu stadskärna mer attraktiv och levande. Under byggtiden har även den numera rikskända "regnbågstrappan” renoverats.

Vad har gjorts

Lastintaget vid Holmtorget har länge varit en trist och otrygg miljö mitt i Falu centrum. Utrymmet som ligger mellan Åhléns och Bergströms galleria har nu byggts över och på överbyggnaden har en terrass anlagts.

Det är nu en levande plats med fjärruppvärmd stenläggning, sittplatser, rabatter med perenner och träd.

"Regnbågstrappan"

Trappan som förbinder Åsgatan med Holmgatan har renoverats och trappan och räcket, med Jörg Jesckes relief i betong, har målats i regnbågsfärgerna..

Namnet Lydias terrass

Lydias terrass är uppkallad efter den populära vissångerskan Lydia Hedberg (1878-1964), som föddes och växte upp i kvarteret. Under namnet ”Bergslagsmor” turnerade hon på 1910- och 1920-talen med sina visor och historier i de svenska folkparkerna samt i svenskbygderna i USA.

Kommunens namnkommitté beslutade i mars i år att den nya platsen ska heta Lydias terrass och att en informationsskylt om Lydia ska tas fram och sättas upp på platsen.

Tidsplan

Arbetena med terrassen och lastintaget är nu klara. Terrassen är öppen för allmänheten och tyvärr har redan skadegörelse skett.

Byggarbeten

Mindre kompletteringsarbeten ska göras men det är inget som påverkar användningen av terrassen.


Lyssna på Falupodden om Lydias terrass.

Falupodden

Vill du veta mer om byggnationen av Lydias terrass?

Har du frågor är du välkommen att kontakta Falu kommuns kontaktcenter via telefon 023-830 00 eller e-post kontaktcenter@falun.se.

Sidan uppdaterad 2019-09-16