Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Två leende kvinnor tittar närmare på en röd blus

Återbruk

Vi på Koll på konsumtion tror på människan och vi tror på vår framtid. Därför är vi övertygade om att alla våra varor och vår handel kommer att bli mer hållbar; med mer ekologiskt, mer återanvändbart, mer kvalitet…Varför? Jo, helt enkelt för att inget annat funkar i längden.

Eftersom resurserna på vår planet är begränsade, så behöver vi vara smartare då vi producerar varor, så att de lätt kan återanvändas och repareras. Utvecklingen pekar åt det här hållet, men än så länge, inna det blir "lätt att göra rätt", får vi anstränga oss lite extra för att slippa köpa nytt hela tiden

Koll på konsumtion arrangerar varje år Återbruksfesten tillsammans med andra som satsar på återbruk i Falun, för att visa på möjligheterna, det nyttiga och det roliga med att återanvända.

Tills sist, om du ändå måste slänga saker på "tippen" så är stor chans att materialet kan återvinnas om du sorterar dina sopor. Läs mer om sortering av avfall på Falu Energi och vatten ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Avfall Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Sidan uppdaterad 2018-03-07