Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-09-06

Varför lever vi inte som vi lär!?

Välkomna till en öppen och kostnadsfri föreläsning om ohållbar konsumtion måndag den 11 sept. kl. 19.00 på Näringslivets hus, Ölandsgatan 6, centralt vid Faluån.

Föreläsare är Henric Barkman som är expert på hållbar konsumtion och har skrivit boken ”Barriärer och broar för hållbar konsumtion”. Han förklarar varför vi ibland konsumerar hållbart och ibland inte alls, hur vi kan uppnå hållbara konsumtionsmönster, och han gör även en framtidsspaning inom området.

Arrangemanget ingår i Falu kommuns satsning Handla rätt! som vill ge verktyg för både konsumenter och handlare att välja rätt, det vill säga hållbara varor och tjänster.

-Att reflektera över förutsättningar och varför vi väljer att handla som vi gör är en bra början till att skapa goda vanor och en hållbar konsumtion, säger projektledare Thomas Sundin, Falu kommun.

Föreläsningen sker i samarbete med Folkuniversitetet.

- Folkuniversitetet är glada över att sätta fokus på den ohållbara konsumtionen, säger Sofia Möller Skog, Folkuniversitetet Dalarna. Vi arbetar ju med folkbildning och ett av våra viktigaste uppdrag är att möjliggöra för allmänheten att ta del av aktuell forskning. Henric Barkman är en mycket inspirerande föreläsare och vi är stolta över att få honom till Falun och kunna erbjuda en kostnadsfri föreläsning för allmänheten.

Företagsfrukost

Är du företagare så har du även möjlighet att gå på en kortare frukostföreläsning med Henric Barkman, tisdagen den 12/9 kl. 08.30. Då berättar även Falu kommun om Handla rätt! Anmälan för att delta på företagsfrukosten sker senast 8/9 på: www.kollpakonsumtion.se/v39länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad 2018-03-07