Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2015-05-19

Gruppbild på innebandyspelare

Ernst Rolf-gården fyller jämnt!

I år är det 30 år sedan Falu kommun och Elsborgs stadsdelsförening öppnade Ernst Rolfs födelsehem för allmänheten.  Lördag 27 juni firas det med ett stort musikaliskt knytkalas.

Revykungen och kuplettmakaren Ernst Rolf föddes 1891 på Elsborg i Falun. På 1910-talet var Rolf den store ungdomsidolen såväl i Sverige som i Norge. Det var han som tog den nya utländska musiken, jazzen till exempel, till Sverige.

Under det glada 20-talet var han Skandinaviens störste revykung, hans enorma revyproduktioner med över 100 medverkande hade Ziegfeld Follies i New York som förebild. Ingen annan har vare sig förr eller senare vågat satsa så stort som Ernst Rolf gjorde.

- Men minnet av Ernst Rolf och arvet efter honom lever i allra högsta grad, säger kultur- och fritidschefen Pelle Ahnlund. Få har haft ett så stort inflytande på den svenska populärmusiken som han. Idag sjunger vi Rolf-sånger utan att ens tänka på att det är han som är upphovsman. De ingår i den svenska visskatten.

Musikaliskt knytkalas lördag 27 juni!

Ernst Rolf-gården kan man besöka hela sommaren, men den 27 juni ställer vi till med 30-årskalas på gården.

Bland de medverkande artisterna hittar du Mattias Enn, Bo Fureby, Samuel Skönberg, Sven Idar, Rolf Egil Bergström, Owe "Clapson" Carlsson, Bertil OIsson, Linnéa Rolfsdotter och Sara Hedström.

Programmet pågår från 13.00 till ca 17.00.


Sidan uppdaterad 2016-01-15