Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Visa alla kontakter

Barn som skapar.

Verksamhetsplanering

På Björnen jobbar vi med valstunder, kompisklubb, bokpåse, skogsutflykt och rörelse både ute och inne i gymnastiksalen.

Barn som leker på skolgård.

Valstund

Barnen har fått välja mellan olika aktiviteter genom att ta ett aktivitetskort. Barnen har fått välja mellan dessa aktiviteter: skapande, bakning, språklek, utematematik och utelek, Aktiviteterna kan ändras utifrån barnens intressen och behov.

Kompisklubb

I kompisklubben lär vi oss hur man är en bra kompis. Hur man gör när man säger ifrån, lyssnar och tolkar andras känslor. Hur man gör när man vill vara med i en lek och så vidare.

I kompisklubben har vi tittat på ett avsnitt om "Kloka Ugglan" och kompisproblemet. från ur.se länk till annan webbplats. Där har vi fått en frågeställning som vi sedan diskuterat kring i smågrupper, till exempel - Vad gör man om någon är dum mot någon annan? Barnen har fått ge sina åsikter och lösningar på problemet, sedan har vi återkopplat barnens tankar i helgrupp och skrivit ner dem.

Barn på is.

Skridsåkning

Vi har nära till bandyplanen som vi utnyttjar när det finns is.

Barn som åker skidor.

Skidåkning

Vi har nära till Tansvallen och skidspår som vi utnyttjar på vinten.

Barn inomhus på förskolan som sitter med varandra.

Bokpåse

Barnen har fått tagit med sig en bok hemifrån som de sedan fått visat och berättat om på samlingen. De övriga barnen har tränat på att lyssna och ställa frågor till sin kompis. På läsvilan har vi sedan läst boken och diskuterat mer kring handlingen.

Barn på en stor sten i skogen.

Skogsutflykt

Vi går ofta på utflykt till skogen, sjön och Tansvallen som vi har närhet till. Där barnen får upptäcka och utforska naturen.

Barn med bollar i idrottssal.

Gymnastik

En gång i veckan går vi till skolans gymnastiksal där vi leker lekar, gör hinderbanor och provar bollsporter mm.

Barn som masserar varandra.

Yoga och avslappning

En gång i veckan har vi yoga och avslappning med barnen. Vi använder oss av yogasagor, massagesagor och avslappningsövningar.

Sidan uppdaterad 2018-04-13