Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Ett litet barn med hatt och ryggsäck

Introduktion/Inskolning

Att börja förskolan kan vara att upptäcka en ny och spännande värld. För en del är det nytt och andra kan ha erfarenhet av vad det innebär. Ni alla är välkomna!

Alla barn som börjar i vår enhet startar med en aktiv introduktion. Det innebär att barnet och vårdnadshavaren är med i vår verksamhet, i alla aktiviteter och rutiner. Tillsammans med vårdnadshavare, pedagoger och kompisar upplever barnet vad det innebär att gå i förskolan.

Varför aktiv introduktion?

Ditt barn introduceras till en verksamhet och ett socialt sammanhang på förskolan. Därför vill vi att barnet under trygga förhållanden, tillsammans med sin vårdnadshavare, får lära känna sina nya kompisar, pedagoger och förskolans olika lärmiljöer.

För att vara säker på att ditt barn får den tid det behöver för trygghet, så bör du som vårdnadshavare räkna med att finnas tillgänglig i ungefär två veckor under introduktionen. Alla barn är unika och har olika behov vilket gör att introduktionen kan se olika ut. Det ska vara tryggt, roligt och lärorikt att vara i förskolan.

Sidan uppdaterad 2020-03-12