Hoppa till sidans innehåll | Hoppa till sidans huvudnavigering

Förebyggande hembesök

Vi har en uppsökande verksamhet för dig som fyller 75 år eller mer och erbjuder ett förebyggande hembesök om året. Det gäller dig som inte redan har hjälp från hemtjänst eller bor på vård-och omsorgsboende.

Framtida planering

Många äldre är idag friska och krya långt upp i åldrarna och har få kontakter med kommunens äldreomsorg. Det är en positiv och glädjande utveckling. Trots detta vill kommunen för sin framtida planering av äldreomsorgen komma i kontakt med dessa personer för att vid ett hembesök få stämma av eventuella behov och/eller önskemål om kommunal service idag och i framtiden.

Hembesök

Om du vill ha ett hembesök tar du kontakt med biståndshandläggare genom att ringa 023 - 878 24. Besöket beräknas ta en timme. Vid besöket använder den som besöker dig ett intervjuformulär, och ni samtalar runt hur du har det idag och hur du skulle vilja ha det framöver. Du får också information om hur du kan minska olycksfallen i hemmet och vilka former av stöd som kommunen kan erbjuda äldre och anhöriga. Anhöriga/närstående är välkomna att vara med hembesöket om du så önskar.

Om du inte vill ta emot hembesök finns möjlighet att komma till informationsträffar som kommunen anordnar två ggr/år, eller så kan du välja att få information hemskickad.

Kontakt

Frågor i övrigt kan ställas till omvårdnadsförvaltningens biståndshandläggare måndag, tisdag och fredag klockan 10.00 - 11.30 samt måndag - fredag klockan 13.00-15.00 på tel 023-877 80 eller via kommunens växel tel 023-830 00.

Hemtjänst Falu Kommun

Hemtjänst Falu Kommun är den kommunala hemtjänsten som tar emot kunder inom hela Falu kommun dygnet runt.
Hemtjänst Falu Kommun

Att arbeta hos oss

Vill du arbeta inom vård och omsorg i Falun? Vi är 1.200 medarbetare inom Omvårdnadsförvaltningen. Våra vanligaste yrken är undersköterskor/ vårdbiträden, enhetschefer, biståndshandläggare och sjuksköterskor.
Att arbeta hos oss

Säg vad du tycker!

Har du synpunkter och klagomål på omvårdnadsförvaltningens verksamhet?
Säg vad du tycker!
 
© Falu kommun 791 83 FALUN | Tel 023-830 00 | E-post info@falun.se | Webb www.falun.se | Orgnr: 212000-2221

Senast ändrad/kontrollerad 2014-07-21

Validera denna sida CSS Validera denna sida HTML 4.01!