Hoppa till sidans innehåll | Hoppa till sidans huvudnavigering
Frost på blomma.

Trygghetslarm

Du som behöver kalla på hjälp eller känner dig otrygg i ditt boende kan efter behovsbedömning få hyra ett trygghetslarm. Larmet bär du på dig som ett halsband eller som en klocka på armen.

Larmet är kopplat via telefonnätet till en bevakningsstation som är bemannad dygnet runt. När du trycker på larmet och behöver hjälp är det vårdpersonal från Omvårdnadsförvaltningen som kommer och hjälper dig.

Personer 80 år och äldre kan utan behovsbedömning erhålla trygghetslarm som service.

Avgift

Du betalar en avgift för abonnemanget av trygghetslarm. Avgiften får du betala även om du inte är hemma. Har du hemtjänst så ingår trygghetslarm i hemtjänst med 0,5 tim/mån. I särskilt boende ingår trygghetslarm utan kostnad som en del i servicen.
Läs mer om avgifter

Kontakt

Har du frågor eller vill ansöka om larm så ska du vända dig till Omvårdnadsförvaltningens biståndshandläggare. Du når biståndshandläggarna måndag, tisdag och fredag klockan 10.00-11.30 samt måndag - fredag klockan 13.00-15.00. De nås på telefon 023-877 80 eller via kommunens växel 023-830 00.

Hemtjänst Falu Kommun

Hemtjänst Falu Kommun är den kommunala hemtjänsten som tar emot kunder inom hela Falu kommun dygnet runt.
Hemtjänst Falu Kommun

Att arbeta hos oss

Vill du arbeta inom vård och omsorg i Falun? Vi är 1.200 medarbetare inom Omvårdnadsförvaltningen. Våra vanligaste yrken är undersköterskor/ vårdbiträden, enhetschefer, biståndshandläggare och sjuksköterskor.
Att arbeta hos oss

Säg vad du tycker!

Har du synpunkter och klagomål på omvårdnadsförvaltningens verksamhet?
Säg vad du tycker!
 
© Falu kommun 791 83 FALUN | Tel 023-830 00 | E-post info@falun.se | Webb www.falun.se | Orgnr: 212000-2221

Senast ändrad/kontrollerad 2014-07-21

Validera denna sida CSS Validera denna sida HTML 4.01!