Hoppa till sidans innehåll | Hoppa till sidans huvudnavigering

organisation
Falu kommun
organisation
Skolförvaltningen
Bjursåsskolan F-6
Rektor Tim Guinane
Tel
023-821 05
Fax
023-832 33
Epost
bjursasskolanF-6@falun.se
Besöksadress
Gästgivarvägen 4
Postadress
790 21 Bjursås
 
Nedre skolgårdenFotboll uppe vid dungen

Bjursåsskolan F-6

Bjursåsskolan F-6, med upptagningsområdet tätorten Bjursås och flera små byar runt omkring, har 199 elever inskrivna. Bjursås kallas Dalarnas Schweiz på grund av den kuperade terrängen och fina naturen.

Bjursåsskolan F-6 är organiserad i förskoleklass, fritidshem och årskurserna 1-6 med en klass, för varje årskurs, vissa klasser delas i flera grupper. Skolan kännetecknas av ett stort engagemang kring miljöfrågor och livsstil-hälsa. Arbetet med att förbättra elevernas måluppfyllelse är viktig för oss där vi bl a satsar på läs-, skriv och matematikutveckling.

Bjursåsskolan F-6 har en god inom- och utomhusmiljö. Dessutom finns en simhall på skolområdet. Fritidshemmet Backen är inrymt i byggnadens nedre plan i nyrustade utrymmen. I anslutning till skolgården finns lekredskap, grönytor, skogsdunge, ishockeyplan, linbana, skidspår, pulkabackar. På gångavstånd finns ett nyligen upprättat naturreservat där skolan sedan flera år har ett ängs- och skogsparti för lek och utomhusundervisning.
Även skolans ordningsregler där syftet är att få arbetsro och ge trygghet samt Likabehandlingsplanen är viktiga delar i livsstilstemat. Dessa är ett stöd för att motverka mobbning, trakasserier och diskriminering samt att främja en god arbetsmiljö för både elever och personal.
Vill Du ha en mer omfattande inblick i vardagsarbetet på Bjursåsskolan F-6 är hemsidan till god hjälp. Har du frågor kring övriga delar av vår verksamhet är Du välkommen att ringa eller skicka e-post till mig eller skolinformatören.
Med vänlig hälsning
Tim Guinane

Inga aktuella nyheter just nu

Här hittar du tidigare publicerade nyheter

Skolmatsedel

2014-2015

Läsårstider

2014-2016

Sjukanmälan

Sjukanmälan görs i Skola 24
Sjukanmälan
 
© Falu kommun 791 83 FALUN | Tel 023-830 00 | E-post info@falun.se | Webb www.falun.se | Orgnr: 212000-2221

Validera denna sida CSS Validera denna sida HTML 4.01!