Hoppa till sidans innehåll | Hoppa till sidans huvudnavigering

organisation
Falu kommun
organisation
Skolförvaltningen
Bjursåsskolan F-6
Rektor Tim Guinane
Tel
023-821 05
Fax
023-832 33
Epost
bjursasskolanF-6@falun.se
Besöksadress
Gästgivarvägen 4
Postadress
790 21 Bjursås
 
Nedre skolgårdenFotboll uppe vid dungen

Bjursåsskolan F-6

Bjursåsskolan F-6, med upptagningsområdet tätorten Bjursås och flera små byar runt omkring, har 199 elever inskrivna. Bjursås kallas Dalarnas Schweiz på grund av den kuperade terrängen och fina naturen.

Bjursåsskolan F-6 är organiserad i förskoleklass, fritidshem och årskurserna 1-6 med en klass, för varje årskurs, vissa klasser delas i flera grupper. Skolan kännetecknas av ett stort engagemang kring miljöfrågor och livsstil-hälsa. Arbetet med att förbättra elevernas måluppfyllelse är viktig för oss där vi bl a satsar på läs-, skriv och matematikutveckling.

Bjursåsskolan F-6 har en god inom- och utomhusmiljö. Dessutom finns en simhall på skolområdet. Fritidshemmet Backen är inrymt i byggnadens nedre plan i nyrustade utrymmen. I anslutning till skolgården finns lekredskap, grönytor, skogsdunge, ishockeyplan, linbana, skidspår, pulkabackar. På gångavstånd finns ett nyligen upprättat naturreservat där skolan sedan flera år har ett ängs- och skogsparti för lek och utomhusundervisning.
Även skolans ordningsregler där syftet är att få arbetsro och ge trygghet samt Likabehandlingsplanen är viktiga delar i livsstilstemat. Dessa är ett stöd för att motverka mobbning, trakasserier och diskriminering samt att främja en god arbetsmiljö för både elever och personal.
Vill Du ha en mer omfattande inblick i vardagsarbetet på Bjursåsskolan F-6 är hemsidan till god hjälp. Har du frågor kring övriga delar av vår verksamhet är Du välkommen att ringa eller skicka e-post till mig eller skolinformatören.
Med vänlig hälsning
Tim Guinane

Inga aktuella nyheter just nu

Här hittar du tidigare publicerade nyheter

Inloggning till Unikum

Här kommer information till föräldrar hur man loggar in till Unikum via bibliotekskortet.
Inloggning till Unikum

Appar till skolmaten

Så här gör du

Läsårstider Bjursåsskolan F-6

Lovdagar 2013-2014

Läsårstider

2014-2015

Sjukanmälan

Sjukanmälan görs i Skola 24
Sjukanmälan
 
© Falu kommun 791 83 FALUN | Tel 023-830 00 | E-post info@falun.se | Webb www.falun.se | Orgnr: 212000-2221

Validera denna sida CSS Validera denna sida HTML 4.01!