Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Elevhälsan i Falun söker psykolog

Elevhälsan i Falun består av ca 50 personer. Där ingår bland annat skolsköterskor, kuratorer, psykologer, samt specialpedagoger med särskild inriktning. Psykologen vänder sig till alla skolor, och har sin fasta arbetsplats på Barn- och utbildningsförvaltningen. Elevhälsoavdelningen leds av en verksamhetschef och en enhetschef, och lyder direkt under chefen för Barn- och utbildningsförvaltningen.

Att arbeta inom Elevhälsan innebär att du är en del i ett professionellt team som ständigt söker möjligheter att utveckla skolornas elevhälsoarbete och elevernas arbetsmiljö - i syfte att främja barnens mående och lärande. Elevhälsan erbjuder stöd till samtliga skolformer och arbetar till största delen hälsofrämjande och förebyggande.

Arbetsuppgifter

Psykologen inom Elevhälsan är en viktig del i arbetet med att stödja skolornas utveckling av elevhälsoarbetet. Uppdraget spänner över många olika nivåer - från övergripande organisatoriska frågor, till konsultativt stöd till skolpersonal vid frågor på grupp- och individnivå. Arbetet innefattar även att utbilda och handleda skolornas personal inom specifika områden, samt att vara involverad i utredning och bedömning vid frågor som rör inskrivning i grundsärskola och gymnasiesärskola.

Elevhälsan får oftast sina uppdrag från rektorer och förskolechefer, men uppdragen kan också komma från skolformschefer eller från chefen för barn- och utbildningsförvaltningen. Arbetet sker i team med övriga kompetenser inom elevhälsan, och i nära samverkan med skolornas elevhälsoteam.

Kvalifikationer

- är legitimerad psykolog

- har B-körkort då du kör bil i tjänsten

Det är önskvärt om du:

- har kunskap och erfarenhet av arbete med barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

- har erfarenhet av utredningsarbete

Personliga egenskaper

Arbetet kräver att du är självständig, nytänkande, initiativrik, effektiv i din kommunikation och har lätt för att samverka med andra parter. Dessutom behöver du vara analytisk och resultatorienterad.

Anställningsvillkor

 • Tillsvidareanställning på heltid.

  I den här rekryteringen kan tester och arbetsprov bli aktuellt och intervjuer kan komma att ske löpande. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

  I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta. 

  KONTAKTUPPGIFTER

  Gustaf Goth, enhetschef: 023-823 97, gustaf.goth@falun.se

  Anders Hagström, psykolog: 023-861 37, anders.hagstrom@falun.se

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-03-03
 • Arbetsgivare:Elevhälsan, Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Elevhälsan i Falun söker psykolog
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 3951003307
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23