Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Socialsekreterare till Resursgruppen

Att arbeta inom Falu kommuns socialförvaltning innebär att du får möjlighet att engagera dig i dem som behöver ditt stöd allra mest. Du hjälper människor att åstadkomma förändringar i sina liv. Du påverkar och gör skillnad.

Socialförvaltningen är organiserad i tre sektioner, LSS- Vuxen- och Barn & Familjesektionen. Resursgruppen tillhör Barn & Familjesektionen. Våra kollegor på B&F utreder barns behov och ger sedan resursgruppen i uppdrag att hitta uppdragstagare, det vill säga att rekrytera kontaktpersoner, kontaktfamiljer, familjehem eller andra former av placeringsalternativ till de barn och ungdomar som har behov av stöd.

Resursgruppens familjehemssekreterare handleder, utbildar (en särskild utbildning för familjehem) och ger sedan stöd till alla dessa uppdragstagare. Arbetet är på många sätt omväxlande och utmanande och ställer krav på god samarbetsförmåga, ett intresse av att möta människor samtidigt som man behöver vara en god administratör. Inom givna ramar har resursgruppen alla möjligheter att utveckla arbetet och att rekrytera uppdragstagare är en stor utmaning.

Vi ser fram emot att få en ny kollega som vill dela denna utmaning med oss! 

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter är rekrytering, handledning och stöd till uppdragstagare, alltså gentemot kontaktpersoner, kontaktfamiljer och familjehem. Det innebär många kontakter med uppdragstagare per telefon eller vid personliga besök på socialförvaltningen eller i uppdragstagarens hem.

Uppdragstagare finns i Falu kommun men även utanför vår kommun vilket innebär en del resor. Arbetsgruppen består av en gruppledare samt fem familjehemssekreterare med lite olika bakgrund och erfarenhet. Vi arbetar enskilt eller tillsammans. Resursgruppens arbete är ett varierande och utvecklande socialt arbete. Det är mycket stimulerande att träffa så många fantastiska och engagerade personer som vill göra en insats för andra människor som behöver stöd.

Arbetsgruppen får regelbunden handledning och vi har flexibel arbetstid. 

Kvalifikationer

- Socionomutbildning eller annan högskoleutbildning med beteendevetenskaplig inriktning som arbetsgivaren prövar likvärdig.

- Erfarenhet av rekryteringsarbete och handledning

- B-körkort 

Personliga egenskaper

Som person vill vi att du

- har god samarbetsförmåga.
- är utåtriktad och relationsskapande.
- har en förmåga att arbeta strukturerat.

Det är meriterande om du har...

- Utbildning i handledning, BBIC och/eller Signs & Saftey

- Erfarenhet av arbete med uppdragstagare eller med barn och ungdomar 

Anställningsvillkor

 • Vikariat på heltid from 2019-02-04 -- 2020-07-31. 

  Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. 

  Socialförvaltningens värdegrund

  ”Ibland regnar det och då behöver vi skydd av ett paraply. Men så kommer solen fram igen och då klarar vi oss utan paraply.”
  Så ska vi på socialförvaltningen arbeta – som ett paraply.
   
  Vi finns här när faluborna behöver oss. Vi bemöter dem lika respektfullt som vi bemöter varandra. Vi utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. Vi inser vikten av allas delaktighet, vilket syns i vårt engagemang. Vi har alltid barnens bästa i fokus.

  Upplysningar

  Enhetschef Lena Lundh Pettersson, tel 023-82466

  Fackliga företrädare

  SSR, Jan Nyberg, tel 023-82167

  Vision, Christina Johansson, tel 023-82110 

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-01-23
 • Arbetsgivare:Socialförvaltningen, Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Socialsekreterare till Resursgruppen
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 3972652979
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23