Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Laserskanningsoperatör

Falu kommuns Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltning hanterar frågor rörande bygg, miljö, stadsbyggnad, näringsliv, trafik, stadsmiljö, markförvaltning och hållbarhetsfrågor. Totalt arbetar drygt 100 medarbetare i förvaltningen som i sin tur är uppdelad på sju avdelningar. En av dessa avdelningar är Mät och karta.

Avdelningen Mät och karta består av ett team på 11 personer som bland annat jobbar med att förse Falu kommun med geografiska data. Till vårt team söker vi nu dig som vill hjälpa till med laserskanning av kommunens egna skolor och förskolor.

I vår grupp är det högt i tak och vi trivs bra med varandra, med vårt uppdrag och med vår chef. Avdelningschefen blev år 2016 utsedd till årets chef inom Falu kommun för sitt mod, sin framåtanda och framförallt för att han får medarbetarna att växa. Avdelningen ligger i framkant bland Sveriges kommuner inom mät-kart-GIS och 3D-verksamhet.

Arbetsuppgifter

Arbetet som laserskanningsoperatör innefattar både praktiskt arbete i form av mätningsuppdrag ute på plats samt administrativ efterbearbetning av materialet. Du kommer i din roll att besöka förskolor och skolor runtom i Falun för att utföra skanning av dessa. Till din hjälp har du teknisk utrustning i form av en laserskanner.

En förutsättning för denna tjänst är att du både kan och trivs med att arbeta ensam på kvällar och helger när så krävs eftersom de aktuella lokalerna generellt endast är tillgängliga då.

Kvalifikationer

För denna tjänst behöver du ha

- En mycket god vana vid datorer

- Lätt för att lära dig både teknisk utrustning och digitala system

- Kunna läsa och tala svenska flytande

- Goda kunskaper i det engelska språket då du kommer arbeta med engelskspråkiga programvaror

- B-körkort 

Personliga egenskaper

För att trivas i tjänsten ser vi att du trivs med att arbeta självständigt men också värdesätter gott samarbete. Du behöver kunna arbeta på ett noggrant och effektivt sätt, samtidigt som du är en självständig problemlösare. Som person är du ärlig, pålitlig och en god lagspelare till vårt team. 

Meriterande kvalifikationer

Erfarenhet av att ha arbetat med mätinstrument

Anställningsvillkor

 • Tjänsten är en visstidsanställning på heltid fram till och med 2019-12-20.

  För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan, så det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

  Upplysningar

  Ulf Norén, Avdelningschef, 023- 862 08

  Fackliga företrädare

  Ulrika Bergman, SACO, 023-827 74
  Ann Chrona, Kommunal, 010-442 81 69
  Christina Johansson, Vision, 023-821 10 

 • Antal tjänster: 2
 • Sista ansökningsdag:2019-01-20
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Laserskanningsoperatör
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 3987648259
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23