Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Arbetsterapeut till Kommunrehab socialpsykiatri

Vill du vara med och utveckla arbetssättet för patienter inom socialpsykiatrin? Vi söker nu en arbetsterapeut för placering mot denna patientgrupp.

Lockar detta dig kan vi erbjuda ett meningsfullt arbete med varierande och utmanande arbetsuppgifter. Hos oss har du även stora möjligheter att påverka din egen arbetsdag och utvecklas tillsammans med oss. Vår enhets breda kompetens inom rehabilitering är en av våra stora styrkor och det finns stor öppenhet för kompetensutnyttjande internt.

KommunRehab är en enhet som växer och utvecklas under sektion hälso- och sjukvård i Falu kommun. Enheten ansvarar för rehabilitering inom hemsjukvård, vård- och omsorgsboende, LSS och socialpsykiatri. Hos oss finns arbetsterapeuter, fysioterapeuter, rehabassistenter och hjälpmedelssamordnare.

Arbetsuppgifter

Hos oss arbetar du med rehabilitering av patienter inom socialpsykiatrin och får chansen att nyttja hela din kompetens i ditt arbete. Du möter patienter på kommunens service- och gruppboenden med psykisk funktionsnedsättning och arbetsuppgifterna är varierande och av problemlösande karaktär.

Som arbetsterapeut innebär detta bland annat bedömning inför hälsofrämjande insatser samt bedömningar inför förskrivning av hjälpmedel enligt förskrivningsprocessen. Det ingår även att uppmärksamma behov av vårdplanering/SIP, utbildning och handledning av personal, fysisk aktivitet och stöd i och efter kognitiv insats. Du har en varierande, utmanande, lärorik och givande arbetsmiljö med patienterna och arbetar personcentrerat i team med fysioterapeut och sjuksköterska.

Hos oss har du kollegor som samarbetar, stöttar med sin erfarenhet och vill nå resultat tillsammans med dig. Du ges möjlighet att utveckla rehabilitering och vidare förstärka befintliga samarbetsformer med aktörer så som boendestödjare, bistånd, primärvård och slutenvård.

Kvalifikationer

- Du är legitimerad arbetsterapeut och kan arbeta självständigt och strukturerat 

- B-körkort är ett krav för tjänsten

Personliga egenskaper

- För att trivas med tjänsten är du utvecklingsinriktad, positiv, flexibel, tydlig, engagerad och gillar att samarbeta. Du ska kunna bemöta människor i olika situationer på ett professionellt sätt samt vara bra på att bygga relationer och skapa kontakter

Det är meriterande om du har...

- Erfarenhet av kognitiva hjälpmedel och dess tillämpning

- Erfarenhet av stöttning i aktivitet och upprättande av strategi för patientgruppen

Anställningsvillkor

 • Tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse.

  Heltidsanställning med tjänstgöring mot socialpsykiatri 75% och övrig tid mot annan verksamhetsdel.

  Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

  Upplysningar 

  Enhetschef Joel Berglund 023-822 62

  Fackliga företrädare 

  Sveriges arbetsterapeuter, Ulrika Hellmo 023-878 79

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-01-20
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Arbetsterapeut till Kommunrehab socialpsykiatri
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 3992425311
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23