Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Förskollärare till montessoriförskolan Dagsländan

Är du förskollärare som är beredd på nya utmaningar?

Vi söker nu två förskollärare till Dagsländan!

Två av våra förskollärare ska nämligen gå vidare mot nya spännande uppdrag vilket ger er möjlighet att söka tjänst hos oss. Vi strävar efter att skapa en miljö där barn får uppleva utveckling och lärande i sin vardag. Personal som visar engagemang, eget ansvarstagande och kreativitet. Vi har en förskola där vi skapar en rolig, trygg och lärorik verksamhet.

Dagsländan ligger i botten av äldreboendet Britsarvsgården med en stor, härlig gård där vi bland annat spolar upp en skridskobana på vintern. Vi arbetar i nätverk med de andra två montessoriförskolorna i Falun där personalen diskuterar kvalitet, utveckling samt byter erfarenheter med varandra. Vi har ett väl fungerande systematiskt kvalitetsarbete och arbetsmiljöarbete på förskolorna. Det mycket täta samarbetet och kunskapsutbytet ser vi som en styrka för både personalen och barnen eftersom det ökar måluppfyllelsen och vi-känslan.  

För Maria Montessori var barnens lek så viktig att hon kallade leken för arbete. Den får inte störas eller förstöras. Den filosofin finns kvar på alla montessoriförskolor i hela världen än idag. Vi arbetar efter Svenska Montessoriförbundets auktorisationskrav samt efter förskolans läroplan.

Arbetsuppgifter

Uppdragets fokus är att varje barn ska få det de behöver för att nå så långt som möjligt i sin utveckling i förhållande till samtliga mål i förskolans läroplan. Som förskollärare har du även ett särskilt ansvar och stora möjligheter att driva och utveckla det pedagogiska arbetet i samarbete med övriga pedagoger på förskolan. Rent konkret så sker detta bland annat genom:

- nätverk där vi utbyter kunskap och erfarenheter.

- ICDP-vägledande samspel

- förskollärarmöten med ansvariga förskollärare.

- utvecklingsarbeten, exempelvis mellan förskola och skola.

Vi vill att du som pedagog sätter barnens intresse i fokus och använder dig av detta i arbetet och att du ser den pedagogiska miljön som ett verktyg i barns lärande. Att ha ett nära samarbete med våra vårdnadshavare är också en viktig del i verksamheten. 

Kvalifikationer

Förskollärarexamen/lärare mot de yngre åldrarna.

Personliga egenskaper

Som person vill vi att du är lyhörd, ansvarsfull och tycker om att arbeta i team. Vårt arbetssätt bygger mycket på samarbete, engagemang och utveckling och det är därför viktigt att våra pedagoger trivs och passar i den miljön. 

Vi vill att du ska kunna driva egna projekt och ha egna ansvarsområden och vi ser det därför som en fördel om du är mål- och resultatinriktad, har analytisk förmåga samt är lojal mot organisationen och vårt viktiga uppdrag. Du ska vara nyfiken och intresserad av montessoripedagogiken.

Vi vill att du har en sund värdegrund och ett fint förhållningssätt gentemot barn och vuxna. 

Det är meriterande om du har...

- arbetslivserfarenhet från arbete i montessoriförskola de senaste åren. 

Anställningsvillkor

 • Befattningarna är tillsvidareanställningar på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.     

  För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

  Upplysningar

  Förskolechef Anna Sjöberg, anna.sjoberg@falun.se. Tel 023-862 05

  Fackliga företrädare

  Ann Chrona, Kommunal, 010-442 81 69

  Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet, 023-863 36    

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-01-28
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Förskollärare till montessoriförskolan Dagsländan
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4000755975
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23