Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Socialsekreterare till barn- och familjesektionen

Vad innebär hållbarhet?

För oss innebär det mer än att ta hand om våra naturresurser och det globala klimatet. För oss på barn och unga 1 och 2 handlar det även om att vi kollegor tar hand om varandra och arbetsklimatet, att skapa förutsättningar till en bra balans mellan privat- och arbetsliv och att förena etik, omtanke och professionalitet i ledarskapet. I vår strävan efter hållbarhet har vi bland annat genomfört organisatoriska förändringar för att skapa mer tid till arbetsmiljöarbete. Vi arbetar kontinuerligt med att hålla arbetsbelastningen på en hälsosam nivå och vi bryr oss om varandra, vi hjälps åt och har roligt tillsammans. Du kan påverka dina arbetstider i och med att vi tillämpar årsarbetstid och tack vare vårt heltidsavtal ges du möjlighet att ansöka om ändrad sysselsättningsgrad en gång per år.

Du som ny medarbetare erbjuds grundutbildning i BBIC och Signs of Safety samt endagskurs i bland annat etik och juridik som ett led i introduktionen. Som anställd i Falu kommun får du även möjlighet att vara en del av vårt utvecklingsarbete där vi just nu satsar särskilt på arbetet med tidiga och lättillgängliga insatser med inspiration av ”Skottlandsmodellen”.

Falu kommuns barn- och familjesektion består av en mottagningsenhet, barn- och unga 1 och 2, resurs- och familjerättsenhet, öppenvårdsenheten Dialogen samt BUBO som är kommunens eget HVB. Som medarbetare på enheterna barn och unga 1 och 2 tillhör du en av fem arbetsgrupper som består av ca 7-8 socialsekreterare och en gruppledare vardera. Om du vill läsa mer besök gärna www.falun.se/socialsekreteraresökes.

Varmt välkommen att söka dig till oss!

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare i våra utrednings/uppföljningsgrupper träffar du barn, ungdomar och familjer som behöver stöd i livet. Din uppgift är att göra bedömningar utifrån Socialtjänstlagen och Lagen om vård av unga med syfte att ge barn och ungdomar en trygg och stabil tillvaro. Förutom utredning ansvarar du även för att verkställa och följa upp beslutade insatser. Vissa ärenden handlägger du självständigt, men merparten av alla beslut lyfts i gruppen tillsammans med kollegor och gruppledare.

Kvalifikationer

- Socionomexamen.

- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Personliga egenskaper

Du är kommunikativ, empatisk och har en lösningsfokuserad inställning till ditt arbete. I ditt bemötande uppfattas du som lyhörd och närvarande. Rollen ställer krav på självständighet liksom samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har...

- Utbildning inom BBIC och Signs of Safety.

- B-körkort.

- Flerspråkighet.

Anställningsvillkor

 • Tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. Arbetsgivaren kräver utdrag från misstanke- och belastningsregistret. Beställ gärna detta i samband med ansökan så det finns tillgängligt om du blir aktuell för tjänsten.

  Socialförvaltningens värdegrund

  ”Ibland regnar det och då behöver vi skydd av ett paraply. Men så kommer solen fram igen och då klarar vi oss utan paraply.”
  Så ska vi på socialförvaltningen arbeta – som ett paraply.
   
  Vi finns här när faluborna behöver oss. Vi bemöter dem lika respektfullt som vi bemöter varandra. Vi utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. Vi inser vikten av allas delaktighet, vilket syns i vårt engagemang. Vi har alltid barnens bästa i fokus.

  Upplysningar

  Sektionschef Magnus Nordahl, magnus.nordahl@falun.se, 023-821 76

  Fackliga representanter

  Jan Nyberg, SSR, 023-821 67

  Christina Johansson, Vision, 023-821

  Övrigt

  Annonssäljare undanbedes vänligt men bestämt

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-01-27
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Socialsekreterare till barn- och familjesektionen
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4001322158
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23