Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Arkivarie

Falu kommun utökar nu sin arbetsstyrka på Centralarkivet med en nyinrättad arkivarietjänst för ett växande arkiv.

Vi söker dig som vill vara med och forma den verksamhet som krävs för att övergå till en mer digital hantering och e-arkiv.

Centralarkivet ingår i stadskansliet som organisatoriskt ligger i kommunstyrelseförvaltningen. Stadskansliet är navet för den centrala demokratiska processen. Vi stödjer den politiska ledningen och kommunens förvaltningar med övergripande strategiska uppdrag. Här återfinner du bl.a. specialistfunktioner för juridik och nämndsekretariat.

Arbetsuppgifter

I rollen som arkivarie arbetar du med kommunens övergripande arkiv- och informationshantering, ex. utformande av klassificeringsstruktur, dokumentplaner och arkivredovisning, ordna och förteckna, gallring samt långsiktigt bevarande av allmänna handlingar. En viktig del i tjänsten är att arbeta nära verksamheten genom att ge råd och utbilda i frågor som rör arkiv- och dokumenthanteringsfrågor samt att utföra tillsyn inom Falu kommun. Arkivarierna deltar i kommunens grupp för strategisk informationshantering och arbetar med verksamhetsövergripande ärendehanteringssystem, e-arkiv samt utåtriktad verksamhet och är rådgivande i arkivfrågor. I tjänsten ingår även praktiskt arbete med det fysiska arkivbeståndet och utlämnande av allmän handling. Kommunen värnar rätten till demokratisk insyn och den enskildes rättssäkerhet.

Kvalifikationer

- Högskole- eller universitetsexamen med minst 60 hp inom arkiv- och informationsvetenskap 60 hp (40p) eller därmed likvärdig utbildning.

- Mycket goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift 

- B-körkort 

Personliga egenskaper

Som person är du noggrann, strukturerad och initiativrik samt har en god förmåga att självständigt planera, organisera och slutföra ditt arbete. Du trivs i servicerollen med många kontaktytor och har förmågan att vara tydlig. Du tycker det är stimulerande att arbete både med rutinärenden och mer komplexa frågor. Du gillar ordning och reda.
Du gillar att arbete tillsammans med andra för att nå resultat och har lätt för att samarbeta på alla nivåer inom organisationen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av både fysisk och digital arkiv- och informationshantering i myndighet och
  digitalt bevarande och gallring i e-arkiv 

- Tidigare arbete i kommunal verksamhet 

- Erfarenhet av projektledning samt att informera och utbilda.

Anställningsvillkor

 • Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. 

  Upplysningar

  Kanslichef Kerstin Söderlund 023-871 17 

  Kommunarkivarie Thera Bergman 023-833 92

  Fackliga företrädare

  Ulrika Bergman, SACO, 023-827 74 

  Ann Chrona, Kommunal, 010-442 81 69 

  Christina Johansson, Vision, 023-821 10

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-03-05
 • Arbetsgivare:Ledningsförvaltningen, Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Arkivarie
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4013053969
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23