Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Redovisningschef

Vill du också göra skillnad i människors vardag? 

I Falu kommun finns närmare 5000 medarbetare. Frågar du oss är det svårt att hitta ett mer meningsfullt jobb med verklig möjlighet att göra skillnad. Vår vision, Ett större Falun, säger något om hur Falun växer rent fysiskt, men också att Falun är en plats för alla och en del av resten av världen.

Vi söker nu en erfaren och kvalificerad redovisningschef till Ekonomikontoret med ansvar för att fortsätta driva arbetet med kommunens redovisningsprocesser.

Ekonomikontoret ansvarar för funktionsområdet ekonomi med drift, utveckling och stöd. I kontorets uppdrag ligger att leda och utveckla kommunens ekonomistyrning där en central uppgift är att hålla samman kommunkoncernens planerings-, uppföljnings- och redovisningsprocesser.

Ekonomikontoret utgör stab till kommunledningen, tillhandahåller stöd till verksamheter i form av ekonomikompetens samt levererar tjänster till förvaltningar och kommunala bolag. Vi har naturligt en central plats med mycket kontakter i vår organisation. Detta gör självklart också vårt arbete mycket komplext, dynamiskt och utmanande. I uppdraget ingår även att ta fram beslutsunderlag, att bereda och föredra utredningar i ekonomiska frågor samt vara ett stöd i ekonomiska frågor där kommunen och kommunkoncernen som helhet är i fokus. 

Arbetsuppgifter

Som vår redovisningschef ansvarar du för, planerar och leder kommunens redovisningsarbete. Du vill driva utvecklingsprojekt och ta fram övergripande regler och riktlinjer inom redovisningsområdet. Du ansvarar för delårs- och årsbokslut både i kommunen och i kommunkoncernen.

Som redovisningschef brinner du för förbättringsarbete i syfte att stödja verksamhetens behov och för att kvalitetssäkra den information som finns i ekonomisystemen. Du vill upprätthålla och utveckla samverkan i redovisningsfrågor både externt och internt samt följer utvecklingen av externt regelverk inom redovisningsområdet.

Arbetet drivs självständigt i nära samarbete med ekonomichefen och andra kompetenser inom organisationen. I rollen ingår personalansvar. 

Kvalifikationer

Du har en ekonomiexamen på högskolenivå med flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i större organisationer. Du har mycket goda kunskaper i redovisning och erfarenhet från att leda bokslutsarbete och utveckla redovisningsprocesser.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som stimuleras av att arbeta på såväl operativ som strategisk nivå. Du arbetar strategiskt, är resultatinriktad och van att arbeta självständigt. Du är även kommunikativ, utvecklingsinriktad, pedagogisk och analytisk. 

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av att leda bokslutsarbete i offentlig verksamhet

Anställningsvillkor

 • Tillsvidareanställning på heltid. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

  För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

  I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

  Upplysningar

  Vår Ekonomichef heter Sari Nilsson och svarar gärna på frågor om tjänsten. Ring henne på telefonnummer 023-868 60.

  Vår rekryterare heter Sofie Reimertz och svarar gärna på frågor om rekryteringsprocessen. Ring henne på telefonnummer 023-824 16.

  Fackliga företrädare

  Christina Johansson, Vision: 023-821 10

  Ulrika Bergman, SACO: 023-827 74

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-03-13
 • Arbetsgivare:Ledningsförvaltningen, Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Redovisningschef
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4016007707
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23