Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Parkarbetare sommarjobb 2019

Falun är en kulturstad med fantastiska miljöer, unik stadskärna, levande landsbygd, högskola och världsarvsstatus.

Miljö- och Samhällsbyggnadsförvaltningen som har drygt hundra medarbetare arbetar med utveckling och förvaltning både i staden och landsbygden. Förvaltningen sköter frågor inom stadsplanering, bygg, trafik, drift, underhåll, miljö, natur och näringsliv och arbetar för ett hållbart samhälle.

Trafik och Markavdelningen, med sina drygt tjugo medarbetare är en av sju avdelningar inom Miljö- och Samhällsbyggnadsförvaltningen. Avdelningen ansvarar för drift och förvaltning av parker, naturreservat, skogar, gator och trafik. 

Arbetsuppgifter

Som medarbetare i vårt parkgäng kommer du att få ett mångsidigt jobb där du huvudsakligen kommer att arbeta med skötsel och underhåll av parker och grönytor i de centrala delarna av Falun.  

Uppdraget innefattas bland annat av gräsklippning, ogräsrensning, skötsel av buskar, träd, perenner och sommarblommor. Du kommer även att få prova på att köra gräsklippare och olika redskapsbärare som används för underhåll av grusytor, gatusopning och bevattning. Tillsammans med arbetsledningen kommer du att planera arbetet som du sedan har ansvar för att utföra och återrapportera. Arbetet sker utomhus i alla väder och är ett fysiskt krävande yrke.

Vi erbjuder ett omväxlande arbete och vill gärna att du bidrar till att utveckla verksamheten. 

Kvalifikationer

-Entreprenad-, bygg & anläggnings-, lantbruks- eller trädgårdsutbildning på gymnasienivå eller motsvarande dokumenterad erfarenhet som arbetsgivaren kan bedöma som likvärdig.

-Grundläggande kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift. Du måste kunna tillgodogöra dig muntliga och skriftliga instruktioner

-B-körkort

Personliga egenskaper

Som person trivs du bra med att arbeta både självständigt och i samarbete med vårt parkteam. Du har lätt för att kommunicera både i gruppen och med Faluborna. Du är noggrann, kvalitetsmedveten och kan strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt.

För oss är det viktigt med en hög serviceanda. Vi ställer höga förväntningar på din goda servicekänsla och smidighet i mötet med andra, samt en ansvarskänsla och stolthet i ditt yrkesutövande.

Många arbetsmoment sker tillsammans i arbetsgruppen medan andra kommer att utföras som självständiga ensamarbeten, vilket ställer krav på din förmåga att planera hur uppdraget ska utföras för att uppnå efterfrågad kvalitet och bli klart i tid.

Du tycker att det är intressant att testa nya tekniker/utrustningar och att bidra till kommunens tekniska utveckling.

Meriterande kvalifikationer

-Yrkesbevis/utbildningsbok lastmaskin

-Dokumenterad arbetslivserfarenhet från entreprenad- eller grönytesektorn såsom park-/grönyteskötsel, trädgårdsanläggning, traktorkörning eller annan relevant erfarenhet.

-Motorsågsbehörighet AB

-Röjsågsbehörighet RA eller RB

Anställningsvillkor

 • Befattningen är en visstidsanställning på heltid.

  Tillträde fr o m 2019-06-17 eller efter överenskommelse dock längst t o m 2019-08-16.

  Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. 

  Uppgiftlämnare:

  Arbetsledare Sara Jaderyd 023-822 99 

  Driftledare Johannes Berglund 023-826 68

  Fackliga företrädare:

  Petra Kinnari, Kommunal, 010-442 81 69
  Ulrika Bergman, SACO, 023-827 74  

 • Antal tjänster: 2
 • Sista ansökningsdag:2019-02-23
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Parkarbetare sommarjobb 2019
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4020345814
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23