Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Aspirantprogrammet 2019-2020

Trivs du med inflytande och ansvar samt vill utvecklas inom konsten att leda andra? Då har vi en unik möjlighet för dig! Under nio månader förses du med verktyg inom ledarskap och kommunikation. Vi ger dig chansen att utvecklas och vi vill skapa goda förutsättningar för att du i framtiden ska kunna axla en ledarroll.

Du får möjligheten att utvecklas i en verksamhet där huvuduppdraget handlar om ditt och andras liv. Den kommunala verksamheten tar hand om människor från första till sista dagen. Vårt arbete är meningsfullt, mångfasetterat och utmanande! Genom att ge våra interna ledartalanger utvecklingsvägar inom organisationen vill vi säkra framtidens kompetensförsörjning av goda ledare.

Vi är beredda att ge mycket och har därför mycket höga förväntningar på dig – varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Dalarnas kommuner ökar takten för att attrahera, rekrytera och behålla morgondagens talanger. Vi är sammanlagt fem kommuner som driver ett aspirantprogram som syftar till att ge 24 av våra ledartalanger verktyg att utvecklas till ledare.

Aspirantprogrammet startar i september 2019 och varar ca 9 månader, med 11 heldagsträffar som innehåller allt från föreläsningar och grupparbeten och mycket tid för reflektion. Mellan utbildningsträffarna utför deltagarna uppgifter och övningar kopplade till den egna arbetsplatsen. Alla antagna deltagare väljer en mentor, vars roll är att agera bollplank för funderingar, tankar och idéer. 

Kvalifikationer

För att kunna söka Aspirantprogrammet krävs att du...

- Tillsvidareanställning i någon av kommunerna Falun, Borlänge, Gagnef, Ludvika eller Säter.

- Ett skriftligt intyg från din närmaste chef att organisationen stödjer ditt deltagande i Aspirantprogrammet.

- Du arbetar inte som chef idag men har ett stort intresse för ledarskap och en önskan att i framtiden ta dig an en ledarroll.

Personliga egenskaper

Du som söker behöver kunna lyfta blicken för att se helheten och lika snabbt ställa in blicken för att se människan i organisationen. Du har även en hög problemlösningsförmåga och ett strategiskt och målinriktat förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid egenskaper som empatisk förmåga och omdöme och visar att du har en tro på att alla människor vill och kan utvecklas. Du värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Din kommunikationsstil engagerar och skapar förtroende.

Anställningsvillkor

 • När du ansöker vill vi att du bifogar ett intyg med underskrift av din närmaste chef där organisationen förbinder sig att ge dig ekonomiskt och tidsmässigt utrymme för att kunna genomföra programmet.

  Du hämtar intyget via följande länk: Intygsmall - Bifogas ansökan

  Bifoga även ett personligt brev där du berättar om ditt intresse och engagemang för ledarskap samt motiverar varför just du ska få möjligheten att delta i Aspirantprogrammet.

  Upplysningar

  För frågor om utbildningens innehåll vänligen kontakta Petra Hedgren, projektledare, 023-876 39, petra.hedgren@falun.se

  För praktiska frågor kring ditt deltagande i programmet kontakta din närmaste chef.

  Sista ansökningsdatum 2 april 2019

 • Antal tjänster: 24
 • Sista ansökningsdag:2019-04-02
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Aspirantprogrammet 2019-2020
 • Tjänstens omfattning:5
 • Webrecruiter ID: 4030127121
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23