Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Utvecklingschef med administrativa förmågor

Ett jobb där du gör skillnad. På riktigt. Varje dag. Ett ledarjobb där du arbetar inom ett komplext, viktigt och högaktuellt område tillsammans med ytterst kompetenta medarbetare. Är du en person som ser möjligheter där andra ser svårigheter. Det här ledarjobbet riktar sig till dig som vill jobba med utvecklingsfrågor inom socialtjänsten och som vill vara med på en ordentlig förändringsresa!

Vi söker en strategisk utvecklingschef med förmåga att verka operativt. Till följd av en omorganisering inom socialförvaltningen så öppnas möjligheter för den framtida utvecklingschefen att förändra socialförvaltningens arbete med utveckling, kvalitet, IT och administration.

Vi som jobbar inom socialförvaltningen ansvarar för omsorgen om personer med funktionsnedsättning enligt LSS och SoL samt individ och familj enligt SoL. Vi jobbar med frågor som spänner över livets olika skeenden, för att alla medborgare ska få tillgång till en god socialtjänst. Att arbeta här är att skapa samhällsnytta. Vi möter utmaningar genom att ta fram nya arbetsmetoder och utnyttja välfärdsteknologin och de effektiva digitala verktyg som finns idag.
Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som chef inom socialförvaltningen blir din uppgift att leda, planera och utveckla det interna verksamhetsstödet. Du kommer att verka primärt inom området Utveckling men också Kvalitet, IT och Administration. Eftersom att vi befinner oss i en föränderlig miljö kan även arbetsuppgifter komma att variera.

En annan central uppgift som utvecklingschef är att leda och inspirera ett startfält av kompetenta medarbetare. Vi ligger i framkant inom många områden och där vill vi fortsätta att vara. Hos oss får du möjlighet att skapa framtidens socialtjänst och här kommer du som utvecklingschef att ha en nyckelroll. Du kommer att driva utvecklingsfrågor tillsammans med dina kollegor – ett viktigt arbete som kommer föra socialförvaltningen framåt. Parallellt med detta kommer du att ansvara för personal- och arbetsmiljöfrågor samt budget. Dina medarbetare är bland annat verksamhetsutvecklare, controllers, IT-samordnare och administratörer.

Som utvecklingschef ingår du i förvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för denna tjänst krävs att du har…

- 3-årig högskoleutbildning med inriktning mot samhällsfrågor så som t.ex statsvetare, samhällsvetare, socionom alt. liknande högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

- Gedigen erfarenhet av utvecklingsarbete alternativt ha lett verksamhetsförändringar.

- God digital kompetens.

Personliga egenskaper

Du är en strukturerad och strategisk person som har förmåga att tänka och planera både kort och långsiktigt med ett stort intresse för utvecklingsarbete. Du är kreativ, idérik men också analytisk i ditt arbete. Du inspirerar och coachar dina medarbetare och kan skapa ett gott arbetsklimat. Du ser möjligheter och förstår att verksamheten som du leder ska ge service till chefer och olika medarbetare i förvaltningen. Arbetet kräver att du tar ansvar för din uppgift och du ska leda din personal under en digital förändring. Vi lägger särskild vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har...

- Erfarenhet av arbete i ledande ställning.

- Erfarenhet av digitaliseringsprojekt/förnyelsearbete.

- Erfarenhet inom socialtjänstens område.

- Erfarenhet av personal, - budget- och verksamhetsansvar.

- Erfarenhet inom offentlig verksamhet.

Socialförvaltningens värdegrund 

”Ibland regnar det och då behöver vi skydd av ett paraply. Men så kommer solen fram igen och då klarar vi oss utan paraply.” 

Så ska vi på socialförvaltningen arbeta – som ett paraply. 

Vi finns här när faluborna behöver oss. Vi bemöter dem lika respektfullt som vi bemöter varandra. Vi utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. Vi inser vikten av allas delaktighet, vilket syns i vårt engagemang. Vi har alltid barnens bästa i fokus.

Anställningsvillkor

 • Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

  Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. Falu kommun använder kompetensbaserad rekrytering vilket innebär att tester och arbetsprov kommer att ingå i urvalsprocessen.

  Upplysningar

  Ylva Renström, Socialchef, ylva.renstrom@falun.se, tel 023 – 827 94

  Fackliga företrädare

  SSR, Camilla Müller, tel 023 - 878 34

  LEDARNA, Karolina Roos, tel 023 – 863 30

  VISION, Christina Johansson, tel 023 – 821 10

  SACO, Ulrika Bergman, tel 023 – 827 74

  Övrigt

  Annonssäljare undanbedes vänligt men bestämt. 

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-03-24
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Utvecklingschef med administrativa förmågor
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4031583515
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23