Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Enhetschef IFO - barn och unga

Vill du ha ett arbete där du kan göra skillnad för barn och unga i samhället?

Vi söker nu en kommunikativ, utvecklingsinriktad och lösningsorienterad enhetschef till Individ & Familjeomsorgen för barn och unga. Rollen som enhetschef är ny som ett resultat av den mindre omorganisering som skett inom sektionen. Det innebär att du tillsammans med en biträdande enhetschef och fem gruppledare arbetar för att leverera uppdraget på bästa möjliga sätt, alltid med barnets bästa i fokus. Vi är en del av barn- och familjesektionen inom Socialförvaltningen.

Barn- och familjesektionen har haft en positiv utveckling de senaste åren är vi arbetat intensivt med kompetensförsörjning och arbetsmiljö. I vår strävan efter hållbarhet och en bra balans mellan arbets- och privatliv har vi bland annat genomfört organisatoriska förändringar för att skapa mer tid till arbetsmiljöarbete. Vi arbetar kontinuerligt med att hålla arbetsbelastningen på en hälsosam nivå.

En viktig del av arbetet är samverkan mellan enheterna inom sektionen samt med exempelvis skola, landsting och elevhälsa. Vi har startat utvecklingsarbetet ”tillsammans för varje barn” där vi satsar särskilt på tidiga och lättillgängliga insatser med inspiration av ”skottlandsmodellen”. Ett annat projekt som vi tillsammans med socialstyrelsen arbetar med just nu är systematisk uppföljning.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef på Individ & familjeomsorgen för barn och unga erbjuder vi dig ett spännande och varierande arbete. Du arbetar i enlighet med lagstiftning, riktlinjer och övriga styrdokument som bas för att utveckla verksamheten. Din roll innefattar budgetansvar, att bedriva arbetsmiljöarbete samt utvecklings- och kvalitetsarbete. Du arbetar övergripande för att skapa förutsättningar för att dina medarbetare ska kunna utföra sina uppdrag på bästa sätt. I befattningen ingår även att bereda underlag, t.ex. i samband med eventuell tillsyn av IVO, skrivelser till nämnden m.m.

Du ingår även i sektionens ledningsgrupp tillsammans med sektionschef, kvalitetsutvecklare, utvecklingsledare och ytterligare 4 enhetschefer. Du sitter placerad i Stadshuset i Falun tillsammans med dina medarbetare. Som ny ledare i Falu kommun får du dessutom under ett år gå vårt ledarutvecklingsprogram tillsammans med andra nya chefer i kommunen.

Kvalifikationer

- Socionomexamen eller minst treårig högskoleexamen som motsvarar behörighetskraven enligt föreskriften HSLF-FS 2017:79

- Erfarenhet av socialtjänstens arbete inom barn och unga

- God kommunikativ förmåga i skrift

Personliga egenskaper

Vi söker dig med hög problemlösningsförmåga, lösningsorienterad inställning och stort utvecklingsfokus. Du är noggrann med god analytisk förmåga samtidigt som du trivs med att ha många bollar i luften. Det är viktigt att du kan behålla fokus även i känslosamma och svåra situationer. I din kommunikation är du närvarande, lyhörd, tydlig och har en god förmåga att engagera dina medarbetare. 

Det är meriterande om du har...

- Erfarenhet av att leda

- Erfarenhet av administrativt arbete

- Erfarenhet av personalansvar och systematiskt arbetsmiljöarbete

- Erfarenhet av ekonomi- och verksamhetssystem

- Mycket god kännedom om verksamheten

Socialförvaltningens värdegrund

”Ibland regnar det och då behöver vi skydd av ett paraply. Men så kommer solen fram igen och då klarar vi oss utan paraply.”

Så ska vi på socialförvaltningen också arbeta – som ett paraply.

Vi finns här när Faluborna behöver oss. Vi bemöter dem lika respektfullt som vi bemöter varandra. Vi utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. Vi inser vikten av allas delaktighet vilket syns i vårt engagemang. Vi har alltid barnens bästa i fokus.

Anställningsvillkor

 • Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

  Upplysningar 

  Sektionschef, Magnus Nordahl 023-821 76

  Fackliga företrädare 

  Akademikerförbundet SSR, Jan Nyberg 023-821 67

  Vision, Christina Johansson 023-821 10 

  Övrigt

  Annonssäljare undanbedes vänligt men bestämt.

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-03-25
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Enhetschef IFO - barn och unga
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4031730277
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23