Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Socialsekreterare för placerade barn inom Barn- och familjesektionen

Vad innebär hållbarhet?

För oss innebär det mer än att ta hand om våra naturresurser och det globala klimatet. För oss på barn och unga 1 och 2 handlar det även om att vi kollegor tar hand om varandra och arbetsklimatet, att skapa förutsättningar till en bra balans mellan privat- och arbetsliv och att förena etik, omtanke och professionalitet i ledarskapet. I vår strävan efter hållbarhet har vi bland annat genomfört organisatoriska förändringar för att skapa mer tid till arbetsmiljöarbete. Vi arbetar kontinuerligt med att hålla arbetsbelastningen på en hälsosam nivå och vi bryr oss om varandra, vi hjälps åt och har roligt tillsammans. Du kan påverka dina arbetstider i och med att vi tillämpar årsarbetstid och tack vare vårt heltidsavtal ges du möjlighet att ansöka om ändrad sysselsättningsgrad en gång per år.

Du som ny medarbetare erbjuds grundutbildning i BBIC och Signs of Safety samt endagskurs i bland annat etik och juridik som ett led i introduktionen. Som anställd i Falu kommun får du även möjlighet att vara en del av vårt utvecklingsarbete ”Tillsammans för varje barn” där vi just nu satsar särskilt på arbetet med tidiga och lättillgängliga insatser med inspiration av ”Skottlandsmodellen”.

Falu kommuns barn- och familjesektion består av en mottagningsenhet, barn- och unga 1 och 2, resurs- och familjerättsenhet, öppenvårdsenheten Dialogen samt BUBO som är kommunens eget HVB. Som medarbetare på enheterna barn och unga 1 och 2 tillhör du en av fem arbetsgrupper som består av ca 7-8 socialsekreterare och en gruppledare vardera. Om du vill läsa mer besök gärna www.falun.se/socialsekreteraresökes.

Varmt välkommen att söka dig till oss!

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare med inriktning på placerade barn träffar du barn, ungdomar och familjer som behöver stöd i livet. Din uppgift är att verka för att vårdtiden för placerade barn blir så bra som möjligt och vara med och jobba med att skapa förutsättningar för att barnen ska kunna flytta hem igen. I det arbetet ingår det att göra bedömningar utifrån Socialtjänstlagen och Lagen om vård av unga med syfte att ge barn och ungdomar en trygg och stabil tillvaro. Förutom arbetet med placeringar kan det även förekomma utredningsarbete och att verkställa och följa upp andra beslutade insatser. Vissa ärenden handlägger du självständigt, men merparten av alla beslut lyfts i gruppen tillsammans med kollegor och gruppledare.

Kvalifikationer

- Socionomexamen eller annan likvärdig examen enligt behörighetsföreskrifterna.

- God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

- B-körkort

Personliga egenskaper

Du är kommunikativ, empatisk och har en lösningsfokuserad inställning till ditt arbete. I ditt bemötande uppfattas du som lyhörd och närvarande. Rollen ställer krav på självständighet liksom samarbetsförmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du...

- Har utbildning inom BBIC och Signs of Safety

- Har erfarenhet av myndighetsutövning barn och unga

- Har erfarenhet av socialt arbete med barn och unga

- Är flerspråkig

Socialförvaltningens värdegrund
”Ibland regnar det och då behöver vi skydd av ett paraply. Men så kommer solen fram igen och då klarar vi oss utan paraply.” 
Så ska vi på socialförvaltningen arbeta – som ett paraply. 

Vi finns här när faluborna behöver oss. Vi bemöter dem lika respektfullt som vi bemöter varandra. Vi utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. Vi inser vikten av allas delaktighet, vilket syns i vårt engagemang. Vi har alltid barnens bästa i fokus.

Anställningsvillkor

 • Tillsvidareanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. Arbetsgivaren kräver utdrag från misstanke- och belastningsregistret. Beställ gärna detta i samband med ansökan så det finns tillgängligt om du blir aktuell för tjänsten.

  Upplysningar

  Sektionschef Magnus Nordahl, magnus.nordahl@falun.se, 023-821 76

  Fackliga representanter

  Jan Nyberg, SSR, 023-821 67

  Christina Johansson, Vision, 023-821

  Övrigt

  Annonssäljare undanbedes vänligt men bestämt.

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-03-25
 • Arbetsgivare:Barn-, ungdom- och familjesektionen, Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Socialsekreterare för placerade barn inom Barn- och familjesektionen
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4032988997
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23