Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Förskollärare till Kvarnen

Är du en lyhörd och ansvarsfull medarbetare med ett engagemang utöver det vanliga? Då vill vi att du kommer och jobbar med oss på Kvarnen!

Förskolan Kvarnen består av två avdelningar med barn 1-4 år, och en avdelning med våra 5-åringar som finns på Kvarnvillan, vilket är ett fristående hus på samma gård. Förskolan ligger högt beläget på Kvarnberget ca två km från centrala Falun. Vi har en fantastisk gård där det finns stora ytor för lek och lärande, och nära till fina skogsområden. 
Vi söker nu dig som är förskollärare eller som snart är färdigutbildad förskollärare som vill vara med och utveckla det pedagogiska arbetet på en av avdelningarna med barn i åldern 1-4 år.

Förskolan Kvarnen ingår i ett större förskoleområde som består av ytterligare fyra förskolor med en gemensam organisation som leds av en förskolechef och en biträdande förskolechef. Vi har ett nära samarbete med våra specialpedagoger. Under läsåret 2018-2019 medverkar Kvarnen, tillsammans med de övriga förskolorna på enheten, i en kompetensutvecklingsmodell som heter Läslyftet och som utvecklats av Skolverket. Läslyftet handlar om förskolans viktiga roll att uppmuntra och ta tillvara barnens nyfikenhet och intresse för den skriftspråkliga världen. I samband med detta träffas pedagoger från varje arbetslag med jämna mellanrum för ett kollegialt lärande.

Arbetsuppgifter

Du som förskollärare har ett förtydligat ansvar vad gäller planering, genomförande, uppföljning och utvärdering/utveckling av verksamheten på avdelningen och förskolan. Ett arbete som du tillsammans med övriga pedagoger ska genomföra utifrån målen i den reviderade läroplanen Lpfö-98 (rev 2016). Du arbetar medvetet och
systematiskt utifrån barnens behov, nyfikenhet och intresse för att barnen ska få en rolig, trygg och lärorik tid på förskolan. Du arbetar aktivt med att utveckla den pedagogiska miljön så att den blir tillgänglig och inspirerande för barnen och bidrar till deras utveckling. Du är en inlyssnande och aktiv pedagog som deltar i barnens utforskande. I området finns många barn med annat modersmål än svenska och ett interkulturellt förhållningssätt är därför en viktig grundförutsättning i ditt arbete med barnen.

Kvalifikationer

-Förskollärarlegitimation/lärare mot yngre åldrar

Personliga egenskaper

Som person är du driven, lyhörd och ansvarsfull. Du är trygg i din ledarroll och har lätt för att samarbeta med kollegor, barn och vårdnadshavare. Engagerad, positiv och utvecklingsorienterad är ord som kännetecknar dig.

Meriterande kvalifikationer
-Intresse och förtrogenhet för digitala verktyg.
-Kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation.
-Intresse och erfarenhet av att arbeta med lärmiljöer för att skapa goda förutsättningar för undervisning och lärande.
-Erfarenhet och kunskap om interkulturellt arbete.

Anställningsvillkor

 • Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde i augusti. Kopior och betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan, så det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

  Upplysningar
  Biträdande förskolechef Marie-Louise Kaipe, tel: 023-868 46
  Fackliga företrädare
  Lärarförbundet, Lena Antlöv, tel: 023-872 44
  Kommunal, Karin Jansson, tel: 023-874 08

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-03-20
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Förskollärare till Kvarnen
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4035908161
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23