Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Specialpedagog/speciallärare

Hälsinggårdsskolan är en F-9 skola med ca 300 elever i årskurs F-6 och ca 400 elever i årskurs 7-9. Kollegiet präglas av arbetsglädje, engagemang och vänskap. Vi jobbar mycket med struktur och att skapa goda relationer då det är en förutsättning för lärande. Vi är en välkomnande skola där du kan förvänta dig att bli väl omhändertagen. 

Under läsåret 2018/2019 deltar hela skolan i Skolverkets fortbildning "Specialpedagogik för lärande".

Hälsinggårdsskolan är sedan mars 2017 en pilotskola i “Tillsammans för varje barn” (Skottlandsmodellen) som innebär ett nära samarbete mellan skola, Socialtjänst och Landstinget med syftet att genom tidiga insatser minska den psykiska ohälsan och öka andelen elever som når gymnasiebehörighet.

Arbetsuppgifter

Som specialpedagog alternativt speciallärare har du en viktig roll i det pedagogiska arbetet för att möta och tillgodose behoven hos alla elever. Du kommer undervisa elever i behov av särskilt stöd i åk 7-9 och samarbeta med ämneslärare och arbetslag runt enskilda elevers behov av extra anpassningar. Du har ett medvetet pedagogiskt arbetssätt och en positiv elevsyn som utgår ifrån att alla elever kan och vill lyckas utifrån sina förutsättningar. Du ska arbeta förebyggande och ha ett inkluderande synsätt. I arbetet ingår att göra utredningar samt att stötta pedagogerna i arbetet med pedagogiska kartläggningar och utredningar. Du ska kunna leda och dokumentera elevvårdsmöten. Det är viktigt att du har förmågan att skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Du ingår i skolans elevhälso-team tillsammans med rektor, biträdande rektor, skolkurator, skolsköterska, SYV, studiekonsult och speciallärare. Vi vill att du är intresserad av att ta del av ny forskning och delta aktivt i utvecklingen av elevhälsoarbetet på skolan. Vi söker dig som vill vara med och utveckla skolans arbete kringbemötande, anpassningar och lärmiljö utifrån elever med npf-diagnos/beteendeproblematik och autismspektrumtillstånd.

Kvalifikationer

- legitimerad specialpedagog alternativt speciallärare.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en god förmåga att samarbeta med olika lärare och vårdnadshavare. Du har även en god förmåga att skapa relation med elever, få dem att tro på sig själva och möta elever så de känner sig trygga och inspirerade i sin lärandemiljö. Du har en god analysförmåga, är lösningsfokuserad och strukturerad.

Meriterande kvalifikationer
- erfarenhet och intresse av att arbeta med digitala lärverktyg.
- vidareutbildning alternativt erfarenhet av att arbeta med barn med npf-diagnos, beteendeproblematik och autismspektrumtillstånd.

Anställningsvillkor

 • Tillsvidaretjänst på heltid med tillträde 2019-08-12.

  Kopior på betyg lämnas i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om
  registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan, så det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

  Upplysningar
  Rektor Anette Blomqvist, tel 023-829 64

  Fackliga företrädare
  Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet, tel 023-863 36
  Hanna Meijer-Holmqvist, Lärarnas riksförbund, tel 023-838 630

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-03-19
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Specialpedagog/speciallärare
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4036475924
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23