Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Lärare i hem- och konsumentkunskap

Hälsinggårdsskolan söker en initiativrik och driven lärare i hem- och konsumentkunskap till årskurs 6-9!

Hälsinggårdsskolan är en F-9 skola med ca 300 elever i årskurs F-6 och ca 400 elever i årskurs 7-9. Kollegiet präglas av arbetsglädje, engagemang och vänskap. Vi jobbar mycket med struktur och att skapa goda relationer då det är en förutsättning för lärande. Vi är en välkomnande skola där du kan förvänta dig att bli väl omhändertagen.
Hemkunskapsundervisningen bedrivs i två salar. Den praktiska undervisningen bedrivs i en modern och handikappanpassad hemkunskapssal med åtta kök. Det finns även ett undervisningskök och digital utrustning. Den teoretiska salen ligger vägg i vägg med den praktiska salen och är också utrustad för en modern undervisning.

Hälsinggårdsskolan är sedan mars 2017 en pilotskola i “Tillsammans för varje barn” (Skottlandsmodellen) som innebär ett nära samarbete mellan skola, socialtjänst och landstinget med syftet att genom tidiga insatser minska den psykiska ohälsan och öka andelen elever som når gymnasiebehörighet. Det här läsåret deltar alla pedagoger på skolan i Skolverkets kompetens-utveckling Specialpedagogik för lärande.

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa våra elever i åk 6-9 i hem- och konsumentkunskap. I ditt uppdrag ingår även att vara mentor vilket innebär att du kommer att stödja och coacha elever i deras utveckling. Betyg och bedömning kommer att vara en viktig del av ditt arbete. Då ni kommer att vara minst två pedagoger som delar på undervisningen i hem- och konsumentkunskap finns det goda förutsättningar att samarbeta samt utveckla ämnet och undervisningen. Du kommer även att ingå i ett arbetslag tillsammans med andra lärare som undervisar samma klasser.

Kvalifikationer

-Lärarlegitimation eller legitimationsgrundande utbildning inom behörighetsområdet.

Personliga egenskaper

Du ska ha en god initiativförmåga samt vara trygg och tydlig i din ledar- och yrkesroll. Du är engagerad, ansvarstagande, lyhörd och har förmåga att arbeta individanpassat efter varje elevs förutsättningar och behov. Du ska se elevens lärande ur ett helhetsperspektiv och ha förmågan att skapa goda elev- och föräldrakontakter. Det är viktigt att du är förtrogen med gällande styrdokument och har digital kompetens.

Vi ser att du är engagerad i skolutvecklingsfrågor och vill utvecklas tillsammans med övriga kollegor i ett positivt klimat på Hälsinggårdsskolan.

Meriterande kvalifikationer

-Behörighet och legitimation i flera ämnen.

-Erfarenhet och intresse av att arbeta med digitala lärverktyg i din undervisning.

Anställningsvillkor

 • Tillsvidaretjänst med tillträde 2019-08-12.
  Kopior på betyg lämnas i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om
  registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan, så det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

  Upplysningar
  Rektor Anette Blomqvist, tel 023-829 64

  Fackliga företrädare
  Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet, tel 023-863 36
  Hanna Meijer-Holmqvist, Lärarnas riksförbund, tel 023-838 630

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-03-24
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Lärare i hem- och konsumentkunskap
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4036538730
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23