Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Förskollärare i förskoleklass

Hälsinggårdsskolan söker en förskollärare eller lärare med behörighet att undervisa i förskoleklass.

Hälsinggårdsskolan är en F-9 skola med drygt 300 elever i årskurs F-6 och ca 400 elever i årskurs 7-9. Kollegiet präglas av arbetsglädje, engagemang och vänskap. Vi jobbar mycket med struktur och att skapa goda relationer då det är en förutsättning för lärande. Vi är en välkomnande skola där du kan förvänta dig att bli väl omhändertagen. Skolan ligger i ett område där det är nära till skog och sjö med goda möjligheter till utepedagogik.

Hälsinggårdsskolan F-6 är en mångkulturell skola där vi arbetar för att ta till vara alla elevers unika erfarenheter och intressen. Ett nära samarbete mellan skola och vårdnadshavare och ett språkutvecklande arbetssätt kännetecknar vår verksamhet. På skolan arbetar pedagoger som är engagerade och intresserade av att alla elever på skolan ska lyckas utifrån sina förutsättningar. Vi är sedan höstterminen 2017 en partnerskola till Högskolan Dalarna som innebär att vi varje termin tar emot studenter som gör sin VFU i åk F-6.

Sedan mars 2017 är vi en pilotskola i “Tillsammans för varje barn” (Skottlandsmodellen) som innebär ett nära samarbete mellan skola, socialtjänst och Region Dalarna med syfte att genom tidiga insatser minska den psykiska ohälsan och öka andelen elever som når gymnasiebehörighet. 

  

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta som förskollärare/lärare i förskoleklass tillsammans med två andra förskollärare/lärare. Du och de andra lärarna kommer att ha gemensamt ansvar för undervisningen. Ni kommer att ha gemensam planeringstid för att skapa likvärdig undervisning i grupperna.  Du kommer att bedriva undervisning med elever i nära dialog och samverkan med övrig personal i årskurs F-3.
I ditt uppdrag ingår att skapa en trygg, stimulerande och strukturerad miljö för våra elever. Du kommer att genomföra utvecklingssamtal och ha nära dialog med vårdnadshavare och elever.
Det finns fritidspedagoger kopplade till förskoleklassen för samverkan. Under samverkan finns möjlighet till delning av grupperna.

Kvalifikationer

- lärarlegitimation eller legitimationsgrundande utbildning inom behörighetsområdet.

Personliga egenskaper

Du ska ha en god initiativförmåga samt vara trygg och tydlig i din ledar- och yrkesroll. Du är engagerad, ansvarstagande, lyhörd och har förmåga att arbeta individanpassat efter varje elevs förutsättningar och behov. Du ska se elevens lärande ur ett helhetsperspektiv och ha förmågan att skapa goda elev- och föräldrakontakter. Det är viktigt att du är förtrogen med gällande styrdokument och har digital kompetens. Vi ser att du är engagerad i skolutvecklingsfrågor och vill utvecklas tillsammans med övriga kollegor i ett positivt klimat på Hälsinggårdsskolan.

Meriterande kvalifikationer
- erfarenhet av arbete med elever inom autismspektrat.
- erfarenhet av att undervisa flerspråkiga elever.
- specialpedagogisk kompetens.

Anställningsvillkor

 • Tillsvidareanställning på heltid med anställning fr.o.m. 2019-08-12.
  Kopior på betyg och intyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ detta i samband med ansökan, så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

  Upplysningar
  Anette Blomqvist, rektor, 023-82964

  Fackliga företrädare
  Lärarförbundet: Jan-Erik Kyrö 023-863 36

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-03-19
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Förskollärare i förskoleklass
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4036600472
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23