Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Fritidspedagog

Fritidspedagog till Hälsinggårdsskolan
 
Hälsinggårdsskolan är en F-9 skola med drygt 300 elever i årskurs F-6 och ca 400 elever i årskurs 7-9.
 
Kollegiet präglas av arbetsglädje, engagemang och vänskap. Vi jobbar mycket med struktur och att skapa goda relationer då det är en förutsättning för lärande. Vi är en välkomnande skola där du kan förvänta dig att bli väl omhändertagen. Skolan ligger i ett område där det är nära till skog och sjö med goda möjligheter till utepedagogik.
 
Hälsinggårdsskolan F-6 är en mångkulturell skola där vi arbetar för att ta till vara alla elevers unika erfarenheter och intressen. Ett nära samarbete mellan skola och vårdnadshavare och ett språkutvecklande arbetssätt kännetecknar vår verksamhet. På skolan arbetar pedagoger som är engagerade och intresserade av att alla elever på skolan ska lyckas utifrån sina förutsättningar. Vi är sedan höstterminen 2017 partnerskola till Högskolan Dalarna som innebär att vi varje termin tar emot studenter som gör sin VFU i åk F-6.
 
Sedan mars 2017 är vi en pilotskola i “Tillsammans för varje barn” (Skottlandsmodellen) som innebär ett nära samarbete mellan skola, socialtjänst och Region Dalarna med syfte att genom tidiga insatser minska den psykiska ohälsan och öka andelen elever som når gymnasiebehörighet.
 
Skolan har två fritidshemsavdelningar med ca 150 barn inskrivna. 

Arbetsuppgifter

Som fritidspedagog på fritidshemmet kommer du att jobba på någon av våra fritidshemsavdelningar. Du kommer tillsammans med arbetslaget att ha ansvar för att planera, driva och utveckla samt utvärdera det pedagogiska arbetet på fritidshemmet utifrån läroplanen. Du kommer under skoldagen att jobba med skolsamverkan i åk 1-3.

I ditt uppdrag ingår att skapa en trygg, strukturerad och stimulerande miljö för våra elever. I uppdraget ingår också dagliga kontakter med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

-fritidspedagogexamen, alt. studerat grundskollärarprogrammet med inriktning fritidshem

Personliga egenskaper

Du ska ha en god initiativförmåga samt vara trygg och tydlig i din ledar- och yrkesroll. Du är engagerad, ansvarstagande, lyhörd och har förmåga att arbeta individanpassat efter varje elevs förutsättningar och behov. Du ska se elevens lärande ur ett helhetsperspektiv och ha förmågan att skapa goda elev- och föräldrakontakter. Det är viktigt att du är förtrogen med gällande styrdokument och har digital kompetens. Vi ser att du är engagerad i skolutvecklingsfrågor och vill utvecklas tillsammans med övriga kollegor i ett positivt klimat på Hälsinggårdsskolan.

Meriterande kvalifikationer
- erfarenhet av att arbete med flerspråkiga elever
- erfarenhet av att jobba med elever med NPF-diagnoser
- erfarenhet och är intresserad av att arbeta med digitala läromedel/lärverktyg

Anställningsvillkor

 • Tillsvidaretjänst på heltid med tillträde 2019-08--05. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med eventuell intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

  Upplysningar
  Anette Blomqvist, rektor, 023-82964

  Fackliga företrädare
  Lärarförbundet: Jan-Erik Kyrö 023-863 36

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-06-02
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Fritidspedagog
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4036607979
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23