Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Enhetschef vård- och omsorgsboende

Oavsett om du är i början av din karriär och vill inrikta dig mot ledarskap, eller om du är en erfaren ledare som vill ta ditt ledarskap till nya nivåer, så innehåller rollen som enhetschef både de utmaningar och möjligheter du söker. Du kommer att få nya utmaningar dagligen, både små och stora med möjligheter att utveckla en viktig verksamhet tillsammans med vår kompetenta personal. Det här är en ledartjänst med mycket potential!

Sektionen ansvarar för kommunens vård- och omsorgsboenden. Inom sektionen arbetar idag ett tjugotal enhetschefer som uppmuntras till att ha mycket samarbete sinsemellan. Dessa enhetschefer sitter även med i sektionens ledningsgrupp och har då en god plattform för att få coaching, stöd och hjälp av varandra. På de flesta enheter arbetar omkring 25 medarbetare med att skapa trygghet och trivsel för våra brukare.

Omvårdnadsförvaltningens arbete bygger på en gemensam värdegrund där Trygghet är ett centralt begrepp i arbetet tillsammans med kunden. Varje möte med den enskilde ska kännetecknas av gott bemötande, kontinuitet och inflytande.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef är din främsta uppgift att leda, planera och utveckla verksamheten. Detta sker utifrån beviljade biståndsbeslut enligt SoL och inom givna ekonomiska ramar och målsättningen är att brukaren hela tiden får en bra omsorg med hög kvalitet. Som stöd i bland annat schemaläggning har du en gruppledare per enhet.

I rollen som enhetschef har du ansvar för personal, budget och verksamhet. Du leder, coachar och följer upp dina medarbetares insatser. Vi vill därför att du är en närvarande ledare som har lätt för att se dina medarbetare. Det är också viktigt att du är en god representant när det handlar om värdegrundsarbete, då vi tycker att det är viktigt att hela tiden arbeta för att våra brukare ska tas emot av varm personal som har en positiv attityd till sitt arbete och som sätter värde i att få andra att må bra.

I den här rollen kommer du att gå kommunens ledarskapsprogram. Det finns även goda möjligheter att utvecklas som ledare genom mentorskap. För oss är det viktigt att du som kommer till oss känner att vi tar hand om dig från första dagen! Vi erbjuder även centrala funktioner för ekonomi, HR och kommunikation.

Kvalifikationer

- Högskoleexamen från personal- och arbetslivsprogrammet, socionomprogrammet eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig

- God förmåga att uttrycka dig i svenska i tal och skrift

- Erfarenhet av att använda dator som verktyg i arbete

- B-körkort

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmågan att på ett effektivt sätt samarbeta med andra. Du främjar en förtroendeskapande arbetsmiljö och motiverar dina medarbetare samtidigt som du är bestämd och pålitlig. Arbetet kräver att du klarar av att agera på eget initiativ, att du har en god analytisk förmåga samt ett gott omdöme. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har förmågan att både leda och utveckla dina medarbetare.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet av äldreomsorg

- Erfarenhet av intäktsfinansierad verksamhet

- Erfarenhet av arbete inom kommunal verksamhet

- Erfarenhet av att arbeta som ledare

- Erfarenhet av personal-, budget- och verksamhetsansvar

Anställningsvillkor

 • Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Kopior på betyg och intyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

  För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ detta i samband med ansökan, så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

  Inför rekryteringsarbetet har Falu kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

  Upplysningar

  Kerstin Jansson, sektionschef, tfn: 023-860 87

  Fackliga företrädare

  Vision, Kerstin Degerlund, tfn: 023-820 64

  Ledarna, Eva Jonsson, tfn: 023-866 15

  Kommunal, Anna Janbjer, tfn: 010-442 81 69

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-04-02
 • Arbetsgivare:Omvårdnadsförvaltningen, Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Enhetschef vård- och omsorgsboende
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4037425145
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23