Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Socialsekreterare

Är du socialsekreterare med god förmåga att skapa relationer? Vill du ha en spännande utmaning? Då skall du söka till oss på enheten Familjerätten!

Socialförvaltningen är organiserad i tre sektioner, LSS- Vuxen- och Barn & familjesektionen. Familjerätten tillhör Barn & Familjesektionen. Familjerätten arbetar främst på uppdrag från Tingsrätten men gruppen samarbetar med kollegor i hela sektionen när det gäller familjerättsliga frågor.

Arbetet är på många sätt omväxlande och utmanande och ställer krav på god samarbetsförmåga, kräver ett intresse av att möta människor samtidigt som man måste vara en god administratör och utredare.

När föräldrar separerar innebär det en stor förändring för hela familjen, vuxna och barn. Familjerättens medarbetare kan erbjuda stöd och rådgivning på olika sätt och genomför familjerättsliga utredningar. Inom givna ramar har familjerätten alla möjligheter att utveckla och sprida kunskap om arbetet med familjerättsliga frågor. Familjerätt är ett varierande och utvecklande socialt arbete inom en särskild del av socialförvaltningen. 

Arbetsuppgifter

Som socialsekreterare inom familjerätten får du till uppgift att utföra vårdnads- boende och umgängesutredningar samt adoptionsutredningar. Vi arbetar även med att fastställa faderskap, erbjuda samarbetssamtal men även inom andra familjerättsliga områden/frågor. Mycket av vårt arbete styrs av regler i föräldrabalken och sker på uppdrag av Tingsrätten.

Kvalifikationer

- Socionomutbildning

- B- körkort.

- Utredningsarbetet kräver god förmåga att uttrycka sig i skrift.

Personliga egenskaper

Som person vill vi att du har en god samarbetsförmåga, arbetar strukturerat, kan uttrycka dig väl i skrift och har en god förmåga att skapa relationer. Du bör även vara en god samtalsledare då det familjerättsliga arbetet innebär många personliga kontakter och även barnsamtal. 

Det är meriterande om du har...

- Erfarenhet av familjerättsarbete.

Socialförvaltningens värdegrund 

”Ibland regnar det och då behöver vi skydd av ett paraply. Men så kommer solen fram igen och då klarar vi oss utan paraply.”

Så ska vi på socialförvaltningen arbeta – som ett paraply.

Vi finns här när faluborna behöver oss. Vi bemöter dem lika respektfullt som vi bemöter varandra. Vi utgår från människors lika värde och ett respektfullt bemötande. Vi inser vikten av allas delaktighet, vilket syns i vårt engagemang. Vi har alltid barnens bästa i fokus.

Anställningsvillkor

 • Tidsbegränsad anställning på heltid från 2019-03-01 till och med 2020-09-01.

  Kopior och betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. 

  Upplysningar

  Enhetschef Lena Lundh Pettersson, tel 023-83000

  Fackliga företrädare

  SSR, Jan Nyberg, tel 023-83000 

  Övrigt

  Annonssäljare undanbedes vänligt men bestämt.

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2019-03-28
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Socialsekreterare
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4041204166
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2018-11-23