Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Aspirantprogrammet 2020-2021

Vi närmar oss en fjärde omgång av aspirantprogrammet och starten är framskjuten till november 2020! 

Trivs du med inflytande och ansvar samt vill utvecklas inom konsten att leda andra? Då har vi en unik möjlighet för dig! Under programmets gång förses du med verktyg inom ledarskap och kommunikation. Vi ger dig chansen att utvecklas och vi vill skapa goda förutsättningar för att du i framtiden ska kunna axla en chefsroll.

Du får möjligheten att utvecklas i en verksamhet där huvuduppdraget handlar om ditt och andras liv. Den kommunala verksamheten tar hand om människor från första till sista dagen. Vårt arbete är meningsfullt, mångfasetterat och utmanande! Genom att ge våra interna ledartalanger utvecklingsvägar inom organisationen vill vi säkra framtidens kompetensförsörjning av goda chefer.

Vi är beredda att ge mycket och har därför mycket höga förväntningar på dig – varmt välkommen med din ansökan!

Dalarnas kommuner ökar takten för att attrahera, rekrytera och behålla morgondagens talanger. Vi är sammanlagt fem kommuner som driver ett aspirantprogram som syftar till att ge 24 av våra ledartalanger verktyg att utvecklas till chefer.

Aspirantprogrammet startar i november 2020, med 11 efterföljande heldagsträffar som innehåller allt från föreläsningar och grupparbeten och mycket tid för reflektion. Med träffar ungefär en gång i månaden och med uppehåll under sommaren, är slutpunkten för programmet i november 2021. Mellan utbildningsträffarna utför deltagarna uppgifter och övningar kopplade till den egna arbetsplatsen. Alla antagna deltagare väljer en mentor, vars roll är att agera bollplank för funderingar, tankar och idéer.

Sista ansökningsdag 30 september 2020.

Arbetsuppgifter

Kvalifikationer

- Har tillsvidareanställning i någon av kommunerna Falun, Borlänge, Gagnef, Ludvika eller Säter.

- Har ett skriftligt intyg från din närmaste chef att organisationen stödjer ditt deltagande i aspirantprogrammet.

- Inte arbetar som chef idag men har ett stort intresse för ledarskap och en önskan att i framtiden ta dig an en chefsroll.

Du som söker till aspirantprogrammet vill bli en framtida chef, vilket innebär att du behöver ha en god förmåga att arbeta målinriktat och strukturerat, samtidigt som du leder och motiverar andra. Du är lyhörd och har en förmåga att anpassa ditt sätt att kommunicera utifrån olika målgrupper och situationer. Som chef ställs man inför många situationer som kan vara mer eller mindre enkla att hantera. Därför ser vi att du som söker också är trygg, stabil, har god självinsikt och en god förmåga kring konflikthantering.

Anställningsvillkor

 • När du ansöker vill vi att du bifogar ett intyg med underskrift av din närmaste chef där organisationen förbinder sig att ge dig ekonomiskt och tidsmässigt utrymme för att kunna genomföra programmet. Du hämtar intyget via följande länk: Intygsmall - aspirantprogrammet 2020-2021

  I din ansökan ges du möjligheten att formulera ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet önskar vi att du motiverar varför just du ska få en plats på aspirantprogrammet.

  Upplysningar 

  För frågor om utbildningens innehåll vänligen kontakta Petra Hedgren, projektledare, 023-876 39, petra.hedgren@falun.se 

  För praktiska frågor kring ditt deltagande i programmet kontakta din närmaste chef. 

  För frågor kring ansökningsprocessen, kontakta Falu kommuns rekryteringscenter via rekryteringscenter@falun.se

  Sista ansökningsdatum 30/09-2020

 • Antal tjänster: 24
 • Sista ansökningsdag:2020-09-30
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:
 • Titel:Aspirantprogrammet 2020-2021
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4187550505
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2019-11-19