Startsida
Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Sök tjänsten

Grundskollärare 1 - 6

Vill du tillhöra en inspirerande arbetsplats? Är du en av våra nya medarbetare på  Östra skolan?
För att säkra en god undervisning för eleverna söker vi nu lärare till Östra skolan i Falu Kommun. Vi söker dig som vill vara med och bidra till skolutveckling på din arbetsplats och dessutom uppfyller kriterier för att vara verksam lärare. 

Vi på Östra skolan strävar hela tiden efter att  utveckla nya tankar kring pedagogiska arbetssätt. Vill du utvecklas inom ditt yrke som lärare skall du söka dig till oss på Östra skolan! Vi tycker det är viktigt med ett inkluderande förhållningssätt och med varierande arbetsformer för att alla elever, utifrån sina förutsättningar, ska kunna nå så långt som möjligt i kunskapsutvecklingen.

Klimatet på skolan är öppet och transparent och vi värdesätter tydlig kommunikation - internt och externt. Genom att systematiskt undersöka, analysera och utvärdera verksamheten skapar vi en lärande organisation. Vi utgår från att eleven är kompetent och kapabel att fatta egna beslut och skapar möjlighet att vara delaktig i de gemensamma besluten och för sitt eget lärande. Du som får tjänsten förväntas vara delaktig i utvecklingsarbeten vi har aktuellt på skolan genom kollegialt lärande. Tillsammans med övriga lärare och fritidspedagoger skall du verka för att Östras elever når så långt som möjligt och att studiero råder i en trivsam och utvecklande lärmiljö.   

Östra skolan är Falu kommuns mest centrala F-6 skola och har 350 elever innevarande läsår. Skolan ligger mitt i Falun med närhet till Lugnetområdet och har en mycket fin skolgård. Vi har goda elevresultat, vilket är ett kvitto på systematiskt och gott pedagogiskt arbete från alla som arbetar på skolan. Tillsammans arbetar vi för ett gott arbetsklimat vilket leder till en trygg skolgång för de elever som kommer hit. Vi värdesätter en god dialog med vårdnadshavare. Skolan är utrustad med en till en Chromebook och vi använder oss av G Suite med digitalt klassrum för alla elever i åk 1-6. Varje klassrum är utrustad med antingen en Smartboard eller en kanon för att underlätta den digitala undervisningen.  

Arbetsuppgifter

Som lärare kommer du att bedriva undervisning med elever i nära dialog och samverkan med klasslärare/mentorer samt även med Östra skolans Fritidspedagoger. Du kommer att skriva elevomdömen i vårt digitala system Unikum. 

Östra skolans mål inför läsåret 2019/2020 är 
När värdegrundsuppdraget sker tillsammans med kunskapsuppdraget förbereder vi eleverna att leva och verka i samhället. 

Mål 1; Utifrån värdegrundsuppdraget: 
Alla elever ska känna sig trygga på Östra skolan. 
Mål 2; Utifrån kunskapsuppdraget:
Full måluppfyllelse i alla ämnen när eleven avslutar årskurs 6 på Östra skolan. 

Som anställd på Östra förväntas du fortsätta arbetet mot dessa mål. Mentorskap kommer att ingå i arbetsuppgifterna där du tilldelas elever för att genomföra utvecklingssamtal och löpande kontakt med elev och vårdnadshavare. 

Kvalifikationer

Utbildning och erfarenhet

Du har lärarutbildning och lärarlegitimation, all behörighet är av intresse.
Särskild vikt kommer att läggas på personlig lämplighet samt kunskap/intresse inom musikämnet. 

Personliga egenskaper

Vi tror att du är en positiv och stabil person som har erfarenhet av att arbeta med undervisning och att vara en del av ett arbetsteam där god kommunikation är avgörande för att eleverna ska lyckas. Du har förmågan att ligga steget före och är flexibel och lösningsfokuserad. Eftersom tjänsten innebär täta kontakter med lärare, föräldrar, elever och ledning läggs också hög vikt vid god kommunikations- och samarbetsförmåga. Vi söker dig som är flexibel, ansvarstagande och kreativ. Vidare har du god förmåga att bygga goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. 

Meriterande kvalifikationer

Erfarenhet av att arbeta som klasslärare för elever i de lägre åldrarna, dokumentation i Unikum samt musik kompetens.

Anställningsvillkor

 • Tillsvidareanställning på heltid. Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Polismyndighetens belastningsregister.

  UPPLYSNINGAR

  Rektor Ingrid Stenvall 023-826 10 
  Biträdande rektor Sara Moghaddas 023 - 871 77

  FACKLIGA FÖRETRÄDARE

  Lärarförbundet: Helena Thunström 070-330 50 41
  Lärarnas riksförbund: Marie Forsberg 070-259 46 44

 • Antal tjänster: 1
 • Sista ansökningsdag:2020-08-02
 • Arbetsgivare:Falu kommun
 • Ort:Falun
 • Titel:Grundskollärare 1 - 6
 • Tjänstens omfattning:100
 • Webrecruiter ID: 4230172019
Sök tjänsten
Sidan uppdaterad 2019-11-19