Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Tre ungdomar sitter på gräset vid faluån och Fisktorget.

Sommarskolan

Sommarskolan arrangeras för elever som går på högstadiet samt elever på IM-programmet. Vi erbjuder extra stöd i engelska, svenska eller matematik. Alla elever är välkomna, oavsett betyg eller studienivå.

Så här funkar det

Under tre veckor får du som elev jobba med skolarbete på ett annat sätt än du är van vid. Du får en personlig handledare som hjälper dig med det just du behöver förbättra. Handledaren kan koncentrera sig extra mycket på dig och dina studiebehov eftersom du jobbar i en liten grupp på 2-4 elever.

De som arbetar på Sommarskolan är ungdomar som just avslutat andra eller tredje året på gymnasiet och som vill ställa upp och hjälpa dig. Du kommer att arbeta med din personlige handledare varje dag under Sommarskolan.
Din handledare undervisar och hjälper dig i det du tycker är viktigt att fokusera på, på ett sätt som är lättsamt och smidigt för dig. Under den här tiden får du, efter gemensam planering, jobba utefter dina egna behov samtidigt som det varvas med roliga sommaraktiviteter.
Ofta knyts här nya vänskapsband inför den följande skoltiden.

Ingen betygssättning

På Sommarskolan har vi ingen betygssättning eller bedömning.* Du får ett intyg om din medverkan.

Kostnadsfritt

Sommarskolans verksamhet är helt konstandsfri för dig som är skolungdom. Falu kommun står för allt arbetsmaterial och restauranglunch varje dag.

Behörighet till gymnasiet

Utöver Sommarskolan finns även den obligatoriska Lovskolan som är till för dig som riskerar att ej vara behörig till ett nationellt yrkesprogram på gymnasiet.

Du ska senast i maj få ett erbjudande av din rektor eller mentor om att istället börja på den obligatoriska Lovskolan. Här kan du, med behöriga lärare som stöd, få en möjlighet att läsa mot betyg under två veckor.

Du som gått den obligatoriska Lovskolan är mycket välkommen att även vara med på Sommarskolan.

* Betygssättning kan i vissa fall genomföras genom prövning. Detta i samråd mellan elev, vårdnadshavare, handledare, lärare, verksamhetsledare och rektor.

Sommarsimskolan

För dig som är elev och behöver träna extra simning för att uppnå målen inom Idrott & Hälsa finns möjligheten att gå i kostnadsfri sommarsimskola under vecka 26 och 27. Detta går att kombinera med Sommarskolan i svenska, matematik och engelska.

Läs mer om Sommarsimskolan här

Jobba på sommarskolan

Sommarskolan i Falun erbjuder dig som gått ut årskurs 2 och 3 att jobba som handledare för elever från högstadiet och IM-programmet.

Du som kommer jobba med en mindre grupp elever inom svenska, engelska eller matematik. Tillsammans med dina elever kommer du att planera dagarnas innehåll för att de ska få en bra, utvecklande och rolig tid på Sommarskolan.

Mer information hittar du på sidan Jobba på sommarskolan.

Mer information om sommarskolan

Informationsblad Pdf, 161.8 kB, öppnas i nytt fönster.

Personuppgifter och lagar

Personuppgifter och personuppgiftslagen Pdf, 109.7 kB, öppnas i nytt fönster.

Sommarskolan på sociala medier

facebook.com/sommarskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
instagram.com/sommarskolanfalun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta Sommarskolan

Kontakta gärna oss om du har några frågor. Kontaktuppgifter hittar du under kontaktikonen i verktygsfältet (ovanför sidbilden).

Sidan uppdaterad 2022-12-30