Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Artister

Under Åfesten 2022 kommer Uno Svenningsson, Peg Parnevik, Klara Hammarström, Lisa Miskovsky och Broder Henrik Rapp inta Stora scen. Larz Kristerz och Blender bjuder upp till dans vid dansbanan. Läs mer om alla artister nedan.

Uno Svenningsson

Uno Svenningsson har varit artist i mer än sitt halva liv, och det var förstås tillsammans med bandet Freda´ som allting startade. Bandets genombrott kom med singeln ”Vindarna”, och sedan kom hitsen slag i slag.

Unos första soloalbum – ”Uno” – kom 1994 och innehöll bland annat megahiten ”Under ytan” och ”Tror på varann”. Två år senare kom uppföljaren ”Due” som direkt tog sig upp på albumlistans förstaplats. Sedan dess har han släppt ytterligare åtta studioalbum som soloartist.

I början av 2018 släpptes ”Andras sånger” strax efter hans bejublade medverkan i TV-programmet ”Så mycket bättre” under hösten dessförinnan. Den innehöll både helt nya tolkningar samt de vi kunde höra i TV – bland annat den stora hiten ”Du kommer ångra det här”.

Sommaren 2019 fyllde Uno 60 år samt var ute på en turné och firade dessutom 25 år som soloartist genom att bjuda på tre exklusiva jubileumskonserter i Stockholm, Göteborg och Hamburgsund.

Nyligen släppte han singeln ”Bara få höra din röst” tillsammans med Per Gessle.

Peg Parnevik

Popsångerskan och låtskrivaren Peg Parnevik debuterade med dunder och brak i början av 2016 när hennes debutsingel “Ain’t No Saint” tog över de svenska listorna. Kort därefter belönades hon med utmärkelsen Årets Nykomling på P3 Guld och nominerades till en Grammis för “Årets låt”. Idag har hon – med hitsingel efter hitsingel – samlat ihop över 120 miljoner streams. Hennes skara av fans växer stadigt.

I början av 2019 bildade hon duon “GAMMAL” tillsammans med Pontus Pettersson, och på bara ett litet antal år har Peg etablerat sig som trovärdig och yrkesmässig musiker. Karriären har hittills gått spikrakt uppåt och allt talar för att den kommer fortsätta åt samma håll.

I början av september 2021 överraskade Peg sina fans med att släppa den känslosamma balladen ”Somewhere Without Me”. Uppföljningen kom en månad senare med låten “My Name” – en låt om att ha starka åsikter om någon man egentligen inte känner. Nu är hon aktuell med sin andra EP “What They’ll Say About Us” – en 6-spårig samling låtar som bjuder på öppenhet, ärlighet och en stormvind av alla de känslor och sinnesstadier som Peg gick igenom under skapandeprocessen.

Klara Hammarström

Klara Hammarström har varit med i Melodifestivalen de tre senaste åren: 2020 med ”Nobody”, 2021 med finalbidraget Beat of Broken Hearts och 2022 med finalbidraget ”Run to The Hills”.

Hennes musikaliska talang upptäcktes när hon bara var 16 år och nu, fyra år senare, har hon flera radiohits med, en Spotify topp 10 och har tre gånger deltagit framför miljoner TV-tittare i svenska Melodifestivalen, allt detta innan hennes 21-födelsedag.

You Should Know Me Better, skrevs med Josefin Glenmark (Peg Parnevik), Gavin Jones (Zara Larsson) och producenterna Volantic Music, blev hennes första stora framgång. Den låten var en av mest spelade hits på svensk radio 2019-2020. Låten visar Klaras starka närvaro som artist.

Lisa Miskovsky

Platinasäljande Lisa Miskovsky är en av musiksveriges absolut mest etablerade artister och låtskrivare. Hon har sålt över 200 000 album, vunnit två Grammisar, erhållit fem Rockbjörnar, och har haft stora hits som ”Lady Stardust”, ”Mary” och ”Sing to Me. Utöver sitt eget artisteri har hon haft stora framgångar som låtskrivare åt andra och varit en del av tonvis med samarbeten i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Till exempel har Lisa skrivit ledmotivet till tv-spelet ”Mirrors Edge”´s soundtrack och återfinns som låtskrivare på Backstreet Boys världshit ”Shape of My Heart”.

Folkkära Lisa är högaktuell efter sin medverkan Melodifestivalen 2022 med bidraget ”Best to Come”. Låten fick en flygande start: den placerade sig direkt efter släppet på Svensktoppen och passerade strax efter det 1 miljon streams på Spotify.

I hennes sommarprat i Sommar i P1 2019 fick lyssnarna lära känna inte bara artisten och snowboardåkaren, utan också mamman Lisa Miskovsky. Naturen har alltid varit viktig för Lisa, som, inte minst under pandemin, har hämtat mycket kraft från den västerbottniska myllan.

Larz Kristerz

Larz Kristerz bildades våren 2001 i Älvdalen, och när bandet med dunder och brak gick och vann Dansbandskampen i SVT 2008 kom det stora genombrottet. ”Jag måste ringa Carina” blev bandets första stora hit och sedan dess har en hel hög med hitlåtar släppts under årens lopp.

Vem minns inte ”Det måsta gå att dansa till”, ”Varför vill du inte ha mig+”, ”Hjärtat bankar” och ”En pilsner i juni” för att nämna några. Under årens lopp har bandet släppt 14 album och det senaste, ”Stuffparty 4”, kom i höstas. Två låtar är nyskrivna och resten av låtarna är gamla dansbandsörhängen från 70-talet.

Nu när restriktionerna är släppta så beger sig bandet ut på en efterlängtad turné igen, och de ser verkligen fram emot att få möta en danssugen publik igen.

Två nya medlemmar har också bandet presenterat under våren. Christer Sosa tar plats bakom trummorna och Kent Lindén tar hand om keyboarden.

Larz Kristerz har blivit lite av Åfestens husband. Det har varit succé varje år bandet intagit Åfestens dansbana och vi hoppas givetvis på en repris i år!

Blender

Dansbandet Blender utsågs till Årets dansband vid Grammisgalan 2019. Sångaren Maria Persson, fick sin fjärde Guldklav som årets sångerska och är nu den kvinnliga artist som vunnit flest individuella priser i tävlingen

Blender jobbar hela tiden med att förstärka samspelet med publiken och förmedla positiv energi. Bandet är starkt engagerade i arbetet för återväxten av ny danspublik, men givetvis även i att behålla alla som redan är ute och dansar till bandet idag.

Varumärket Blender präglas av en modern, glad och mycket dansant repertoar och en scenisk framtoning som andas glädje och positivism. Bland arrangörer och publik hör Blender till de mest efterfrågade banden i Sverige. Blender vann titeln årets dansband 2016 och har figurerat kontinuerligt i olika tv program under senare år. Av många anses Blender vara Sveriges populäraste moderna dansband.

Broder Henrik Rapp

Broder Henrik Rapp är en artist som skriver textbaserad pop/rock på svenska. Han har hyllats för sin moderna lyrik och höga verkshöjd och hans produktioner har belönats med två priser på Dalecarlia Music Awards.

Han har samarbetat med skådespelaren Reine Brynolfsson, Ola Gustafsson (Lars Winnerbäck), Andreas Dahlbäck (Ulf Lundell) och Peter Morén (Peter, Bjorn & John). Sedan debuten har han spelat flitigt och bland annat spelat på festivaler som Way Out West och Peace & Love.

2020 fick han Falu kommuns kulturstipendium. Under sommaren 2021 gjorde han den första spelningen på Dalhallas scen efter att scenen varit avstängd till följd av pandemin. Denna spelning spelades in och släpptes som livealbum i början av 2022. I slutet av 2021 listades hans låt “Riksväg 69 Revisited” som en av årets bästa låtar i Expressen.

P4 Nästa final

P4 Nästa är Sveriges Radios rikstäckande musiktävling för låtskrivare, artister och ny musik. I år går Dalafinalen på Åfesten under fredagen.

Sidan uppdaterad 2022-05-03