Lyssna på sidan Lyssna

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Bästa lovet - jullovet

Illustration för Jullovet.

Nu är det dags för jullov och vi vill att du ska få roligt! Därför har vi samlat en massa aktiviteter som du kan ägna dig åt under lovet.

Allt är gratis!

Föranmälan

För vissa aktiviteter behövs en föranmälan. I så fall så står det i programmet vid aktiviteten, med datum och kontaktuppgifter. De som anmäler sig först får först plats. Även efter det angivna datumet kan det finnas plats, så hör av dig till kontaktpersonen för aktiviteten om du vill vara med.

I föranmälan ska du ange namn, adress, ålder, mejl och telefon till dig och en vuxen i din närhet. Berätta också om du har några allergier eller särskilda önskemål.

Obs! Vi kan tyvärr inte ta emot fritidsgrupper till Bästa lovet-aktiviteter!

Du är försäkrad

Alla barn och unga som deltar i Bästa lovets aktiviteter är försäkrade under tiden som aktiviteten pågår.

Lista med superroliga jullovsaktiviteter

 • Filma din egen julhälsning

  När?
  Lördag 22 december
  Söndag 23 december
  Välj en av dagarna.
  Tid: kl 10.00 – 16.00 med lunchpaus 12.00 – 13.00Var?
  Studio, Kulturhuset tio14
  Adress: Studio har egen ingång från framsidan av huset, bredvid entrén till Teatergatan 5.
  Ålder: 10-15 årVi möts på Studio klockan 10. Under dagen får du hjälp med att skriva manus till den film du vill göra. Vi kommer att filma och sedan redigera filmen tillsammans. Julstämning utlovas! Vi bjuder på pepparkakor och julmust.Tillgänglighet: Lokalerna i Kulturhuset tio14 är tillgänglighetsanpassade.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan till niklas.h.nieminen@gmail.com Skriv vilken dag du önskar komma.
  Arrangör:
  Niklas Nieminen
  Kontaktperson på plats:
  Niklas Nieminen, 0704-760028

 • Jullovspyssel i Övertänger

  När?
  Lördag 22 december
  Tid: kl 12.30-15.30Var?
  Tängergården
  Adress: Övertänger 354, väg 50
  Ålder: 6-15 årJullovspyssel för alla barn! Har du glömt att köpa julklapp till någon? Kom till Tängergårdens egen tomteverkstad och gör de sista julklapparna eller kanske en ljuslykta till ditt rum. Vi har material för vinterpyssel med olika tekniker och fika åt alla barn. Ingen föranmälan behövs men skriv gärna på facebook om du tror att du kommer (eventet hittar du på Tängergårdens facebooksida). Varmt välkomna! Vuxna som vill delta betalar material och fika till självkostnadspris.Tillgänglighet: Lokalen är tillgänglighetsanpassad med breddad entré och toalett.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan behövs inte.
  Arrangör:
  Samverkan i Tängerdalen
  Kontaktperson på plats:
  Julia von Euler, 070-718 44 66

 • Jullovspyssel med kulturföreningen Afrikas horn

  När?
  Måndag 24 december
  Tisdag 25 december
  Tisdag 1 januari
  Onsdag 2 januari
  Tid: kl 12.00-15.00Var?
  Adress: Stigaregatan 7
  Ålder: 6-15 årVälkommen att leka, pyssla, spela på datorn och kolla på film. Vi bjuder på mellanmål.Tillgänglighet: Lokalerna är inte tillgängliga för personer i rullstol.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan behövs inte.
  Arrangör:
  Afrikas Horn Kultur
  Kontaktperson på plats:
  Khader Abdi, 076-454 52 20

 • Lär dig animera film

  När?
  Torsdag 27 december
  Fredag 28 december
  Onsdag 2 januari
  Torsdag 3 januari
  Välj ett av tillfällena.
  Tid: 9.00 – 11.30 för dig som är 6 - 8 år
  13.00 – 15.30 för dig som är 9 - 12 år
  Var?
  Kulturhuset tio14
  Adress: Teatergatan 5
  Ålder: 6-12 år indelat i två tider, se ovanVälkommen till Artax filmlabb där du får lära dig animera!Emilia Henriksson, filmarbetare och skapare av Artax animationslåda, lär ut grunderna i stop motion-animation. Vi använder exempelvis lera, Lego och toarullar! Fantasin får flöda. Inga förkunskaper krävs och utrustning finns på plats.Vi kommer att måla, klippa och klistra så ha på dig kläder som det är okej att spilla färg på.Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.Tillgänglighet: Emilia har erfarenhet av att arbeta med barn med olika funktionsvariationer. Alla lokaler i Kulturhuset tio14 är tillgänglighetsanpassade.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan till emilia.henriksson@gmail.com. Skriv vilken dag du önskar komma.
  Arrangör:
  Artax Filmlabb
  Kontaktperson på plats:
  Emilia Henriksson, 0707-46 72 13

 • Djurlov på Dikarbacken

  När?
  Torsdag 27 december
  Fredag 28 december
  Välj en av dagarna.
  Tid: kl 13.00 – 16.00Var?
  Falu Naturskola
  Adress: Dikarbacken på Lilltorpsvägen, busshållplats Krondiksdammen
  Ålder: 9-13 årVi träffas kring lägerelden på Falu Naturskola och sköter om djuren på Dikarbacken. Vi lagar fika över elden, vandrar runt i kulturlandskapet på Dikarbacken, umgås med Naturskolans djur och njuter av en ledig dag utomhus tillsammans. Vi är utomhus hela tiden så ha varma och oömma kläder efter väder.Tillgänglighet: Utomhusterräng, utedassBeskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan till gordon.eadie@falun.se. Skriv vilken dag du önskar komma.
  Arrangör:
  Falu Naturskola, Falu kommu
  Kontaktperson på plats:
  Gordon Edie, 072-7404569

 • Jullovsfritids i Sundborn

  När?
  Torsdag 27 december - lördag 29 december
  Onsdag 2 januari - fredag 4 januari
  Tid: kl 10.00-15.00Var?
  Adress: Ramsnäsvägen 38, vid hockeyplanen intill skolan i Sundbornsbyn.
  Ta buss 64 om du åker med lokaltrafiken.
  Ålder: 6-15 årFritids vid multiarenan med fokus på vintersporter och allt som hör till. Ta gärna med dig skridskor och hjälm samt passande kläder. Vid alltför varmt eller kallt väder håller vi till i idrottshallen. Lättare matsäck är bra att ha med om du vill stanna länge. Vi bjuder på mellanmål.Tillgänglighet: Både ishockeyplanen och idrottshallen är i marknivå och alla oavsett funktionsvariation är välkomna och vi gör det bästa av situationen. Tillgång till toalett med mera finns.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan till behövs inte.
  Arrangör:
  Sundborns GoIF
  Kontaktperson på plats:
  Oskar Hannersjö, 073-0713001

 • Prova Vattenpolo

  När?
  Torsdag 27 december
  Fredag 28 december
  Torsdag 3 januari
  Tid: Drop in mellan kl 11.00-15.00Var?
  Simhallen på Lugnet
  Adress: Lugnetvägen 83
  Ålder: 6-15 årGillar du vatten, lek och bollar? Kom då och lira vattenpolo med Falu simsällskap under jullovet. Ta med badkläder. Obs! Du måste kunna simma för att vara med på denna aktivitet.Barn under 12 år är välkomna i sällskap med betalande vuxen som är simkunnig. Den vuxna personen måste också vara ombytt och har ansvar för barnet/barnen.Tillgänglighet: Lokalerna är helt handikappanpassade. Vår personal är van att möta personer med olika funktionshinder. Om du har behov av assistent så behöver denne följa med dig till aktiviteten.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan till behövs inte.
  Arrangör:
  Falu simsällskap
  Kontaktperson på plats:
  Paula Nidu Boström, 0703-503569

 • Simskola drop in

  När?
  Torsdag 27 december
  Fredag 28 december
  Onsdag 2 januari
  Torsdag 3 januari
  Tid: kl 9.00 – 12.00 (Första gruppen startar 9.30, nästa kl 10.00, 10.30, 11.00 och 11.30)Var?
  Simhallen på Lugnet
  Adress: Lugnetvägen 83
  Ålder: 6-15 årKänner du dig osäker när du är i vatten? Kom på vår drop in-simskola! Varje lektion pågår ca 20 minuter och startar varje halv och hel timme. Max ca 10 barn i varje grupp. Om du inte kan simma än så vill vi att en simkunnig vuxen är närvarande på läktaren under lektionen.Barn under 12 år som vill fortsätta bada i simhallen måste ha sällskap av en betalande vuxen som är simkunnig. Den vuxna personen måste också vara ombytt och har ansvar för barnet/barnen.Tillgänglighet: Lokalerna är helt handikappanpassade. Vår personal är van att möta personer med olika funktionshinder. Om du har behov av assistent så behöver denne följa med dig till aktiviteten.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan till behövs inte.
  Arrangör:
  Falu simsällskap
  Kontaktperson på plats:
  Ronja Rantanen, 023-10628

 • Följ med till tekniska muséet i Stockholm

  När?
  Fredag 28 december
  Tid: Samling utanför Västra skolan kl 8.00 för avfärd i buss. Åter i Falun ca kl 18.00.Var?
  Samling: Västra skolan, Hyttgatan 27
  Ålder: 13-19 år. Vi har fem vuxna och fyra ledare på plats.Följ med till Tekniska muséet i Stockholm under en dag. Ta med egen matsäck.
  https://www.tekniskamuseet.se/länk till annan webbplats
  Tillgänglighet: Information saknasBeskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan: Ring Abdikarim 070-0176234. OBS!! Din förälder eller vårdnadshavare ska anmäla dig om du är under 18 år. Begränsat antal platser.
  Arrangör:
  Afrikas Horn Kultur
  Kontaktperson på plats:
  Hamse Abdikarim, 076-262 21 96

 • Skridskoåkning i Övertänger

  När?
  Måndag 31 december
  Tid: kl 11.00-13.00Var?
  Skridskoåkning på sjön Askakaren vid Adeströms brygga, följ marschallerna från Övertänger 319.Ålder: 6-15 årPå sjön Askakaren vid Adeströms brygga, kan du åka skridskor på nyårsafton, under förutsättning att isförhållandena på sjön är bra. Vi ordnar gemensamma lekar, musik, korvgrillning och varm dryck för alla barn som vill. Vegetariskt alternativ finns. Klä på dig varma och oömma kläder och ta med egna skridskor. Eventuellt finns skridskor att låna om du saknar, kontakta oss i så fall i förväg.Tillgänglighet: UtomhusBeskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan behövs inte, men skriv gärna på facebook under Samverkan i Tängerdalens evenemang, om du är intresserad. Där meddelas också om aktiviteten behöver ställas in på grund av för lite is.Arrangör:
  Samverkan i Tängerdalen
  Kontaktperson på plats:
  Julia von Euler, 070-718 44 66

 • Danslektioner drop in

  När?
  Onsdag 2 januari - fredag 4 januari
  Tid:
  kl 13.00-14.00 för dig som är 7-9 år
  kl 14.00-15.00 för dig som är 10-12 år
  Var?
  Dansa i Falun
  Adress: Regementet, Stallgränd 9
  Ålder: 7-12 årKom och dansa med oss! Ta på dig träningskläder och ett par inne-gympaskor och ta med en vattenflaska. Det kommer att bli kul!Tillgänglighet: Lokalen är i markplan. Det finns ingen handikappanpassad toalett.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan behövs inte.
  Arrangör:
  Dansa i Falun
  Kontaktperson på plats:
  Helena Sahlén Nelson, 070-494 64 72

 • Teaterkollo

  När?
  Onsdag 2 januari – fredag 4 januari, ett läger under fyra dagar
  Tid:
  Onsdag-torsdag kl 9.00-15.00 och fredag kl 10.00-17.00
  Var?
  Kulturhuset tio14
  Adress: Teatergatan 5
  Ålder: 10-15 årTa ett kliv in i fantasins värld och förvandla dig själv till en kutryggad häxa eller varför inte ett rytande lejon! När du spelar teater kan du bli vem eller vad du vill och det finns inget rätt eller fel. Vi tränar oss i konsten att improvisera fram teater genom att leka och ha roligt tillsammans. Du behöver inte ha spelat teater tidigare, alla kan vara med. Alla kan spela teater! Vi bjuder på mellanmål, men ta gärna med en matlåda eftersom det är långa dagar.Fredagen den 4 januari kl 15.30 spelar vi upp olika improvisationer som vi har gjort under lägret för alla nära och kära.Kan du inte vara med på hela lägret så är du välkommen att prova på teater på lördagen 5 januari (se egen aktivitet - Prova på teater).Tillgänglighet: Alla lokaler i Kulturhuset tio14 är tillgänglighetsanpassade.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmäl dig till Sofia Hansson: sofia.teater@hotmail.com. Skriv om du vill vara med på lägret eller prova på-aktiviteten. Vi behöver namn, personnummer och adress samt vårdnadshavarens namn och telefonnummer.Arrangör:
  Sensus
  Kontaktperson på plats:
  Sofia Hansson, 070-433 40 26

 • Äventyrsläger

  När?
  Onsdag 2 januari – fredag 4 januari.
  Var med en eller flera dagar.
  Tid: kl 10.00-14.00Var?
  Klubbstugan Pumpen i Korsnäs
  Busshållplats Pumphuset
  Ålder: 8-14 år (du måste kunna klara dig utan förälder hela dagen)På äventyrslägret får du prova att orientera, vara med om äventyr och träffa nya kompisar. Inga förkunskaper krävs. Ta med en rejäl matsäck för alla dagar, vi bjuder på fika. Ta på dig kläder för att vara i skogen hela dagen, gummistövlar och ta med ett torrt ombyte.Tillgänglighet: Klubbstugan är tillgänglighetsanpassad, däremot är det svårt att anpassa de aktiviteter vi tänker ha i skogen.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan senast dagen innan till familjen.jungaker@hotmail.comArrangör:
  Korsnäs IF OK
  Kontaktperson på plats:
  Mats Jönsson 070-641 95 99

 • Workshop Djangalo

  När?
  Onsdag 2 januari – fredag 4 januari
  Var med en eller flera dagar.
  Tid: kl 13.00-16.00Var?
  Kulturhuset tio14
  Adress: Teatergatan 5
  Ålder: 6 -15 årVi vill med denna workshop inspirera barn i Falun att ta del av olika kulturer. Vi skapar och upplever tillsammans; vi sjunger, spelar trummor, dansar och mycket mer. Vi tror att kulturell mångfald betyder att många olika kulturer kan leva tillsammans i en och samma människa.Gemensam samling i Elsborg på Kulturhuset tio14, sedan kan man välja mellan olika aktiviteter som dans, konstmålning, ansiktsmålning, tillverkning av trummor och rap. Vissa aktiviteter är åldersindelade.Vi bjuder på mellanmål.Tillgänglighet: Alla lokaler i Kulturhuset tio14 är tillgänglighetsanpassade.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan till info@joko.se. Du anmäler dig till en eller flera dagar.Arrangör:
  JOKO – multikulturell förening
  Kontaktperson på plats:
  Malic Jagne, 076-255 48 11

 • Dansföreställning och workshop - Vika bygdegård

  När?
  Lördag 5 januari
  Tid: kl 15.00-17.00Var?
  Vika Bygdegård
  Adress: Vikasundet 144
  Ålder: 12-19 årKom och titta på dansföreställningen EGO och häng sedan med på en dansworkshop med de internationellt turnerande dansarna Daniella Eriksson och Erik Eriksson! Under denna eftermiddag utforskas livligt hur man kan röra sig tillsammans med andra människor till musik.Tillgänglighet: På Vika Bygdegård finns ingen tillgänglighetsanpassad entré.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan behövs inte.Arrangör:
  Daniella Eriksson, dansare
  Kontaktperson på plats:
  Daniella Eriksson, 072-7196219

 • Dansföreställning och workshop - Bjursås fritidsgård

  När?
  Torsdag 3 januari
  Tid: kl 15.00-17.00Var?
  Bjursås Fritidsgård
  Adress: Gästgivarvägen 4
  Ålder: 12-19 årKom och titta på dansföreställningen EGO och häng sedan med på en dansworkshop med de internationellt turnerande dansarna Daniella Eriksson och Erik Eriksson! Under denna eftermiddag utforskas livligt hur man kan röra sig tillsammans med andra människor dans till musik.Tillgänglighet: Lokalerna är tillgänglighetsanpassadeBeskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan behövs inte.Arrangör:
  Daniella Eriksson, dansare
  Kontaktperson på plats:
  Daniella Eriksson, 072-7196219

 • Dansföreställning och workshop - Norslund fritidsgård

  När?
  Fredag 4 januari
  Tid: kl 15.00-17.00Var?
  Norslund Fritidsgård
  Adress: Kungsgårdsvägen 34
  Ålder: 12-19 årKom och titta på dansföreställningen EGO och häng sedan med på en dansworkshop med de internationellt turnerande dansarna Daniella Eriksson och Erik Eriksson! Under denna eftermiddag utforskas livligt hur man kan röra sig tillsammans med andra människor dans till musik.Tillgänglighet: Lokalerna är tillgänglighetsanpassadeBeskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan behövs inte.Arrangör:
  Daniella Eriksson, dansare
  Kontaktperson på plats:
  Daniella Eriksson, 072-7196219

 • Dansföreställning och workshop - Sundborns Fritidsgård

  När?
  Onsdag 2 januari
  Tid: kl 15.00-17.00Var?
  Sundborns Fritidsgård
  Adress: Blomstervägen 2
  Ålder: 12-19 årKom och titta på dansföreställningen EGO och häng sedan med på en dansworkshop med de internationellt turnerande dansarna Daniella Eriksson och Erik Eriksson! Under denna eftermiddag utforskas livligt hur man kan röra sig tillsammans med andra människor dans till musik.Tillgänglighet: Lokalerna är tillgänglighetsanpassadeBeskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan behövs inte.Arrangör:
  Daniella Eriksson, dansare
  Kontaktperson på plats:
  Daniella Eriksson, 072-7196219

 • Dansa på jullovet - dansläger

  När?
  Måndag 7 januari
  Tid: kl 10.00-16.00
  (personal finns på plats kl 8.00-17.30 för de som behöver komma tidigare eller hämtas senare.)
  Var?
  Sinclairs Dala Dansstudio
  Adress: Kopparvägen 30, dansskolan ligger i samma hus som Jaktia, bredvid Willys.
  Busshållplats Kungsgårdsvägen.
  Ålder: 7-13 årVälkommen på Dala dansläger där du får prova på många olika dansstilar med våra duktiga lärare och du träffar massor med nya kompisar. Dansskolan öppnar när föräldrarna åker till jobbet och lektionerna slutar när det är dags att hämta. Ta med egen lunch. Vi bjuder på mellanmål.Tillgänglighet: Våra lokaler är helt handikappanpassade. Vår personal är van att möta personer med olika funktionshinder.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan via www.sinclairs.selänk till annan webbplats senast 28 december.Arrangör:
  Sinclairs Dala Dansstudio
  Kontaktperson på plats:
  Jessica Kåla, 076-6342894

 • Skapande verksamhet Jernet

  När?
  Onsdag 2 januari
  Tid: kl 12.00-15.00Var?
  Jernet, kvarterslokalen
  Adress: Sturegatan 37A (Buss 12)
  Ålder: 5-13 årHitta din egen form att uttrycka dig på genom skapande. Hos oss kan du dansa, spela pingis, pyssla, rita, få läxhjälp, spela kort och baka.Tillgänglighet: Kvarterslokalen på Jernet har varken handikappanpassad entré eller toalett.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan behövs inte.
  Arrangör:
  Unga Örnar
  Kontaktperson på plats:
  Kerstin Grundelius, 070-253 31 90

 • Skapande verksamhet Bojsenburg

  När?
  Fredag 4 januari
  Tid: kl 12.00-15.00Var?
  K-stugan, Bojsenburg
  Adress: Jungfruvägen 77C (Buss 151)
  Ålder: 5-13 årHitta din egen form att uttrycka dig på genom skapande. Hos oss kan du dansa, spela pingis, pyssla, rita, få läxhjälp, spela kort och baka.Tillgänglighet: K-stugan har entré i markplan samt handikappanpassad toalett.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan behövs inte.
  Arrangör:
  Unga Örnar
  Kontaktperson på plats:
  Kerstin Grundelius, 070-253 31 90

 • Skapande verksamhet Nedre Norslund

  När?
  Torsdag 27 december
  Fredag 28 december
  Torsdag 3 januari
  Måndag 7 januari
  Tid: kl 12.00-15.00Var?
  Triangelgården, Norslund
  Adress: Nedre Norslund, Kopparvägen 43 (Buss 243)
  Ålder: 5-13 årHitta din egen form att uttrycka dig på genom skapande. Hos oss kan du dansa, spela pingis, pyssla, rita, få läxhjälp, spela kort och baka.Tillgänglighet: På Triangelgården finns det ingen handikappanpassad entré däremot finns det en handikapptoalett.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan behövs inte.
  Arrangör:
  Unga Örnar
  Kontaktperson på plats:
  Kerstin Grundelius, 070-253 31 90

 • Prova på teater

  När?
  Lördag 5 januari – prova på teater
  Tid:
  Lördag kl 14.00-16.00
  Var?
  Kulturhuset tio14
  Adress: Teatergatan 5
  Ålder: 10-15 årTa ett kliv in i fantasins värld och förvandla dig själv till en kutryggad häxa eller varför inte ett rytande lejon! När du spelar teater kan du bli vem eller vad du vill och det finns inget rätt eller fel. Vi tränar oss i konsten att improvisera fram teater genom att leka och ha roligt tillsammans. Du behöver inte ha spelat teater tidigare, alla kan vara med. Alla kan spela teater! Tillgänglighet: Alla lokaler i Kulturhuset tio14 är tillgänglighetsanpassade.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmäl dig till Sofia Hansson: sofia91ha@hotmail.com. Skriv om du vill vara med på lägret eller prova på-aktiviteten. Vi behöver namn, personnummer och adress samt vårdnadshavarens namn och telefonnummer.Arrangör:
  Sensus
  Kontaktperson på plats:
  Sofia Hansson, 070-433 40 26

 • Jullovsslalom – prova på!

  När?
  Torsdag 27 december
  Tid: kl 9-12 och kl 13-16 (max 20 barn per tillfälle)Var?
  Bjursås Skicenter
  Adress: Björsbergsvägen 45, Bjursås, första avtagsvägen mot Bjursås Skicenter. Samling utanför skidshopen.
  Buss: Från Knutpunkten i Falun buss 132 med byte vid Korsvägen i Bjursås till buss 242 eller 259. På morgonen byte till buss 249 sista biten. Returresa saknas med Dalatrafik. Ange i anmälan om du kommer med buss så löser vi transport till Korsvägen i Bjursås efter avslutad aktivitet för vidare resa med buss mot Falun.Ålder: 8-15 årProva på slalom med ledare och skidskolelärare från Bjursås IK Alpin och Bjursås Skicenter. För dig som är nybörjare eller inte är så van att åka slalom. Lämplig klädsel är täckbyxor, täckjacka eller overall, vinterhandskar/vantar, mössa och varma strumpor.Vi bjuder på skipass och fika men ta gärna med en smörgås. Det blir en härlig dag i backen!Tillgänglighet: Vi har vid detta tillfälle inte möjlighet att ta emot barn med funktionsnedsättningar.Föranmälan: Det är viktigt att alla anmäler sig i förväg – annars kan vi inte hämta ut ditt skipass. Anmälan sker senast 25 december. Ange att det gäller jullovsslalom den 27 december.Anmäl dig genom att skicka ett mail till Daniel Lönnroos: daniel.lonnroos@gmail.com, eller ring 0703-53 28 80. Ange om du vill vara med på förmiddagen 9-12 eller eftermiddagen 13-16. Begränsat antal platser med 20 st per tillfälle.Skidutrustning finns att låna gratis på plats om du inte har egen men måste också bokas i förväg via mail eller telefon. Ange längd, skostorlek och vikt: skiduthyrning@bjursas.com, 070-3541342. Ange att det gäller jullovsslalom den 27 december.Arrangör: Bjursås IK Alpin
  Kontaktperson på plats: Daniel Lönnroos, 0703-532880

 • Skridskokul

  När:
  Onsdag 26 december kl 15 – 16
  Fredag 28 december kl 15.30-17
  Lördag 29 december kl 15.30-17
  Fredag 4 januari kl 15.30-17
  Måndag 7 januari kl 15.30-16.40
  Var?
  Lugnets bandybana i anslutning till isstadion på Lugnet.
  Adress: Bandybanan ligger mitt emot entrén till badhuset/sporthallen på Lugnetvägen 11
  Ålder: 7-15 årProva på skridskoåkning i lekfulla former och god gemenskap. Vi tränar balans, koordination, tyngdöverföring, styrka och smidighet genom olika övningar med lekar, slalombanor, rundbanor, stafetter, tågåkning och testlopp.Dala Active Skaters har utrustning i form av ca 50 par hastighetsskridskor Viking Unlimited i storlek 32-45 samt hjälmar som får lånas gratis. Föreningen ställer upp med vuxna ledare och utbildade instruktörer.Föranmälan behövs inteArrangör: Dala Active Skaters
  Kontaktperson på plats:
  Sven Olsson, 070-5782035
  Övriga aktiviteter med Dala Skaters under lovet som alla är välkomna till (barn får låna hjälm och skridskor gratis):Lördag 23 december kl 10-13 Tomteloppet för barn 5-12 år (anmälan). Liten avgift.
  Söndag 30 december kl 8.30-10 Skridskoträning för Dala Active Skaters
  Onsdag 2 januari kl 15.30 – 17 Skridskoträning för Dala Active Skaters
  Lördag 5 januari kl 11.30-14.00 Trettondagsloppet tävling (anmälan). Liten avgift
  Söndag 6 januari kl 8.30 – 9.40 Skridskoträning för Dala Active Skaters

 • Träning för barn och unga

  När:
  Onsdagen 2 januari
  10.30-11.30 Juniorfys barn 6-12 år
  15.30-16.30 Familjefys barn 6-12 år och vuxna
  Torsdagen 4 januari
  10.30-11.30 Juniorfys barn 6-12 år
  15.30-16.30 Familjefys barn 6-12 år och vuxna
  Fredagen 5 januari
  10.30-11.30 Juniorfys barn 6-12 år
  15.00-16.00 Familjefys barn 6-12 år och vuxna
  Var?
  Friskis & Svettis
  Adress: Slaggatan 21
  Ålder: 6-12 årKom och gympa med oss under lekfulla former. Här får du kondition, styrka och rörlighet i en snillrik allt-i-ett-lösning. Det enda du behöver göra är att hänga på och känna känslan. Läs mer på https://www.friskissvettis.se/Falunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterTillgänglighet: Anläggningen är anpassad för funktionsvarieradeFöranmälan: Ta gärna kontakt med anläggningen genom besök i receptionen, via telefon 023-17011 eller mail info@falun.friskissvettis.se och berätta hur många som deltarArrangör: Friskis & Svettis i Falun
  Kontaktperson på plats:
  Johan Storm, 070-4410627

 • Skidlek

  När?
  Onsdag 2 januari
  Tid:
  Kl. 10.00 - 12.00
  Var?
  Lugnets Skidstadium
  Adress: Lugnetvägen 83
  Ålder: 6-12 årTillsammans med oss och andra barn kommer du att få testa på längdskidor. Oavsett om du aldrig har stått på ett par skidor eller om du har åkt en del förut är du välkommen. Eftersom att det är en utomhusaktivitet rekommenderas varma kläder. Det kan också vara bra att ha med en torr tröja, då vi avslutar passet med en gemensam fika. Utrustning finns att låna på plats, det är bara att komma så hittar vi något som passar dig. Vi samlas utanför Svenska Skidförbundets byggnad, Lugnetvägen 16. Hoppas vi ses!Tillgänglighet: Vi kommer att hålla till på Lugnet skidstadium vilket innebär att det kan ojämt och knöligt underlag. Toaletter finns i anslutning inne på Lugnets sportcenter. Ledarana har gått flera av Svenska Skidförbundets utbildningar samt har studerat Idrott och hälsoventskap vi Högskolan Dalarna och har där igenom viss kunskap om att leda personer med funktionsvariation. Vidare har en av ledarna tidigare erfarenhet av att leda grupper med individer med funktionsvariatiner.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Föranmälan: Via mail till dalarnas.skidforbund@dalaidrotten.se senast den 1 januariArrangör:
  Dalarnas Skidförbund
  Kontaktperson på plats:
  Minna Sunesson, 072-240 48 00

 • Vill du ha sällskap av en bok eller film i jul?

  Besök gärna något av Faluns bibliotek under jullovet.Öppettiderna hittar du genom genom att besöka Våra bibliotek länk till annan webbplatsDu vet väl att du med hjälp av ditt bibliotekskort kan välja mellan massor av gratis filmer, ljudböcker och tidningar med mera online? Klicka på E-biblioteket när du besöker bibliotekswebben.
 • Svärdsjö bibliotek - Leka en bok

  För de yngre barnen tipsar vi om en rolig aktivitet som Kulturskolan arrangerar på biblioteket i Svärdsjö.Dramapedagogen Cecilia Saxe från Kulturskolan läser och leker en bok tillsammans med barnen.När:
  fredagen den 4 januari
  Tid:
  klockan 13:30 – 14:30
  Ålder:
  3-6 år
  Mer information:
  Lek en boklänk till annan webbplats
  Anmälan till Svärdsjö bibliotek.

 • Kulturföreningen Joko - julfirande

  Vill du ha sällskap på julafton? Kulturföreningen Joko arrangerar julfirande i gemenskap kl 18.00 måndagen den 24 december på Kulturhuset tio14.Läs mer på Kulturhusets Facebooksidalänk till annan webbplats


 • Simma på Lugnet

  För dig som behöver lite extra tvagning i jul är simhallen på Lugnet öppen både jul och nyår.Öppettider Lugnetlänk till annan webbplats 
 • Skidåkning i Falu kommun

  Sugen på att glida fram på längdskidor i ett härligt vinterlandskap?Aktuell spårstatus på de motionsspår som finns i Falu kommun hittar du genom att följa länken till alla skidspår i Falunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 • Låna replokaler på Kulturhuset tio14

  Tips! Fram till 31 januari finns fyra utrustade replokaler på Kulturhuset tio14 som du kan låna helt gratis. Ring 023-87960 eller maila till kulturhusettio14@falun.se för att boka.Läs mer och se en instruktionsvideo på Kulturhusets Facebooksidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2019-01-03