Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Höstlovet!

Illustration för Höstlovet

Nu är det dags för höstlov och vi vill att du ska få roligt! Därför har vi samlat en massa aktiviteter som du kan ägna dig åt under lovet.

Allt är gratis!

Föranmälan

För vissa aktiviteter behövs en föranmälan. I så fall så står det i programmet vid aktiviteten, med datum och kontaktuppgifter. De som anmäler sig först får först plats. Även efter det angivna datumet kan det finnas plats, så hör av dig till kontaktpersonen för aktiviteten om du vill vara med.

I föranmälan ska du ange namn, adress, ålder, mejl och telefon till dig och en vuxen i din närhet. Berätta också om du har några allergier eller särskilda önskemål.

Obs! Vi kan tyvärr inte ta emot fritidsgrupper till Bästa lovet-aktiviteter!

Du är försäkrad

Alla barn och unga som deltar i Bästa lovets aktiviteter är försäkrade under tiden som aktiviteten pågår.

Lista med superroliga höstlovsaktiviteter

 • Slöjdkul

  När?
  Måndag 29 oktober
  Tisdag 30 oktober
  Onsdag 31 oktober
  Tid: kl. 13-16Var?
  Kulturhuset tio14
  Adress: Teatergatan 3
  Inspireras och skapa med andra! Vi provar att tillverka saker av olika material och fokuserar på återbruk. Vi bjuder på frukt och fika.Tillgänglighet: Alla lokaler i Kulturhuset tio14 är tillgänglighetsanpassade.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 10-14 årAnmäl dig gärna i förväg på www.sv.se/dalarnalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Det går också bra att bara dyka upp.
  Arrangör:
  Studieförbundet Vuxenskolan
  Kontaktperson på plats:
  Anna Hagland, 023-222 46 Har du frågor i förväg, kontaktar du Anna.
  Johanna Mohlin 079-33 53 863, på plats måndag och tisdag.


 • Dala Dansläger

  När?
  Måndag 29 oktober - tisdag 30 oktober
  Tid: Kl 10-16
  (personal finns på plats kl. 8.00-17.30 för de som behöver komma tidigare eller hämtas senare.)
  Var?
  Sinclairs Dala Dansstudio
  Adress: Kopparvägen 30
  Busshållsplats Kungsgårdsvägen. Dansskolan ligger i samma hus som Jaktia, bredvid Willys.
  Dansläger där du får träffa nya kompisar och prova många olika dansstilar som disco, hiphop, merengue och cha-cha-cha. Både för nybörjare och för dig som har dansat tidigare. Ta med egen lunch, vi bjuder på mellanmål.Tillgänglighet: : Våra lokaler är handikappanpassade och handikapptoalett finns.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 7-13 årFöranmälan via www.sinclairs.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster senast 21 oktober.
  Man kan anmäla sig till en eller två dagar.
  Arrangör:
  Sinclairs Dala Dansstudio
  Kontaktperson på plats:
  Therese Arvidsson, 070-621 53 49

 • Danslektioner drop in

  När?
  Måndag 29 oktober
  Tisdag 30 oktober
  Onsdag 31 oktober
  Tid:
  Kl. 13-14 för barn 7-9 år
  Kl. 14-15 för barn 10-12 år
  Var?
  Dansa i Falun
  Adress: Regementet, Stallgränd 9
  Kom och dansa med oss! Ta på dig träningskläder och ett par inne-gympaskor och ta med en vattenflaska. Det kommer att bli kul!Tillgänglighet: Lokalen är i markplan. Det finns ingen handikappanpassad toalett.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 7-12 årFöranmälan behövs inte.Arrangör:
  Dansa i Falun
  Kontaktperson på plats:
  Helena Sahlén Nelson, 070-494 64 72

 • Läxhjälp och andra aktiviteter

  När?
  Måndag 29 oktober
  Tisdag 30 oktober
  Torsdag 1 november
  Tid:
  Kl. 12-15
  Var?
  Adress: Stigaregatan 7
  Läxhjälp och lekaktiviteter där barnen får rita, pyssla, kolla på film eller leka med leksaker. Vi bjuder på mellanmål.Tillgänglighet: Lokalerna är inte tillgängliga för personer i rullstol.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 6-15 årFöranmälan behövs inte.Arrangör:
  Afrikas Horn Kultur
  Kontaktperson på plats:
  Khader Abdi, 076-454 52 20 

 • Manga för superhjältar

  När?
  Måndag 29 oktober
  Tisdag 30 oktober
  Tid:
  Kl. 9-12 för unga 8-12 år
  Kl. 13-16.30 för unga 13-16 år
  Var?
  Kulturhuset tio14
  Adress: Teatergatan 3
  Kom och rita dina egna superhjältar. Serietecknaren Adrian Malmgren från Malmö hjälper er. Du behöver bara ta med din fantasi, dina drömmar och dina berättelser till Kulturhuset tio14 – material finns på plats.Tillgänglighet: Alla lokaler i Kulturhuset tio14 är tillgänglighetsanpassade.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 8-16 årFöranmälan behövs inte.Arrangör:
  Allmänkulturen, Kultur- och Fritidsförvaltningen
  Kontaktperson på plats:
  Annika Petersson, 023-86280

 • Skapande verksamhet i Norslund

  När?
  Måndag 29 oktober
  Tisdag 30 oktober
  Onsdag 31 oktober
  Torsdag 1 november
  Fredag 2 november
  Tid:
  Kl. 12-15
  Var?
  Triangelgården, Norslund
  Adress: Nedre Norslund, Kopparvägen 43 (Buss 243)
  Hitta din egen form att uttrycka dig på genom skapande. Hos oss kan du dansa, spela pingis, pyssla, rita, spela kort, baka och få läxhjälp.Tillgänglighet: På Triangelgården finns det ingen handikappanpassad entré däremot finns det en handikapptoalett. Verksamhetsledare Kerstin Grundelius har gått flera utbildningar genom Attention som är en intresseorganisation för neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 5-13 årFöranmälan behövs inte.Arrangör:
  Unga Örnar
  Kontaktperson på plats:
  Kerstin Grundelius, 070-253 31 90

 • Bli en influencer!

  När?
  Måndag 29 oktober -tisdag 30 oktober
  Onsdag 31 oktober - torsdag 1 november
  Vi ger två kurser och varje kurstillfälle pågår två eftermiddagar.
  Tid:
  Kl. 13-17
  Var?
  Kulturhuset tio14
  Adress: Teatergatan 3
  Lär dig skapa material för sociala medier med Mathias Eriksson. Se hur de stora youtubeprofilerna skapar sin image och lär dig de små knepen för att nå en större publik. Vi skapar film och foto från grunden med hjälp av telefoner och professionell utrustning. Material som du kan använda i dina egna kanaler som vlogg, snapchat etc.Tillgänglighet: Alla lokaler i Kulturhuset tio14 är tillgänglighetsanpassade.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 13-16 årFöranmälan till anmalan@event-bilder.se förlängd till 31 oktober. Det går även bra att droppa in!Arrangör:
  Partum Media Production
  Kontaktperson på plats:
  Mathias Eriksson, 070-478 90 03

 • Aktivitetsdag i Aspeboda Bygdegård

  När?
  Onsdag 31 oktober
  Tid:
  Kl. 10-16
  Var?
  Aspeboda Bygdegård, 300 meter söder om skolan i Aspeboda
  Aktiviteter som lek, spel, ansiktsmålning, film, bakning med mera. Alla är välkomna till en riktig happening i Aspeboda!Tillgänglighet: Fullt tillgänglighetsanpassade lokaler.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 6-11 årFöranmälan behövs inte.Arrangör:
  Aspeboda Bygdegårdssförening
  Kontaktperson på plats:
  Mats Dahlström, 070-396 65 45

 • Halloweenpyssel i Enviken

  När?
  Onsdag 31 oktober
  Tid:
  Kl. 16-18
  Var?
  Tängergården
  Adress: Övertänger 354, Enviken
  Fritt skapande med tema Halloween. Gör din egen halloweenmask eller varför inte en pumpa att ställa utanför dörren? Alla är välkomna på årets mysigaste Halloweenpyssel! Vi bjuder på material och fika till alla barn. Vuxna som vill delta betalar material och fika till självkostnadspris.Tillgänglighet: Lokalen är tillgänglighetsanpassad med breddad entré och toalett.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 6-12 årFöranmälan behövs inte.Arrangör:
  Samverkan i Tängerdalen
  Kontaktperson på plats:
  Julia von Euler, 070-718 44 66

 • Teaterkollo

  När?
  Måndag 29 oktober - fredag 2 november
  Ett läger under fem dagar
  Tid:
  Kl. 10-14
  Var?
  Kulturhuset tio14
  Adress: Teatergatan 3
  Prova improvisationsteater med teaterpedagogerna Sofia Hansson och Marie-Louise Lind! Här finns inte rätt eller fel och det krävs ingen tidigare erfarenhet av teater. Vi testar olika teaterövningar tillsammans i gruppen och alla ska känna sig trygga och delaktiga och få en rolig upplevelse. Vi bjuder på mellanmål, men ta gärna med en matlåda eftersom det är långa dagar.Tillgänglighet: Alla lokaler i Kulturhuset tio14 är tillgänglighetsanpassade.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 10-15 årFöranmäl dig till Sofia Hansson: sofia91ha@hotmail.comArrangör:
  Sensus
  Kontaktperson på plats:
  Sofia Hansson, 070-433 40 26

 • Äventyr i Sagofallen

  När?
  Måndag 29 oktober
  Tid:
  Kl. 12-13.30
  Var?
  Vika bibliotek
  Adress: Vikavägen 133
  Från Knutpunkten ta buss 11 eller 152 mot Näs.
  Författaren Hanna Blixt tar oss med till Sagofallens spännande värld tillsammans med syskonen Sofia och Leo. Vi får även möta Styx soldater och Svarta damen. Hanna berättar om sina fantasyböcker i Serien Sagofallen och Ewa Lindgren från Kulturskolan leder en skaparverkstad med anknytning till böckernas värld. Vi jobbar med färg och lera.Tillgänglighet: Vika bibliotek har handikappanpassad toalett samt entré på baksidan av huset.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 8-13 årFöranmäl dig till vikabibliotek@falun.se eller tel: 023-820 85 senast 26 oktober.Arrangör:
  Biblioteken i Falun och Kulturskolan
  Kontaktperson på plats:
  Tina Hedegård, 0722-46 66 17

 • Youtube Stories - Falu Stadsbibliotek

  När?
  Måndag 29 oktober
  Tid:
  Kl. 9 -14.30
  Var?
  Falu stadsbibliotek
  Adress: Östra Hamngatan 24
  Drömmer du om att bli en Youtuber? Vad skulle du vilja berätta? Här får du lära dig att göra ett bra manus, filma, redigera och ljudlägga tillsammans med pedagogen Amrit Forss. Vi bjuder på lunchmacka och dryck.Tillgänglighet: Samtliga bibliotek har toaletter och entréer anpassade för personer med funktionsvariationer.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 10-12 årFöranmäl dig till Falu bibliotek stadsbiblioteket@falun.seArrangör:
  Biblioteken i Falun och Film i Dalarna
  Kontaktperson på plats:
  Tina Hedegård 0722-46 66 17

 • Youtube Stories - Näs bibliotek

  När?
  Tisdag 30 oktober
  Tid:
  Kl. 9-14.30
  Var?
  Näs bibliotek
  Adress: Hosjöstrand 8, buss 11 eller 152
  Drömmer du om att bli en Youtuber? Vad skulle du vilja berätta? Här får du lära dig att göra ett bra manus, filma, redigera och ljudlägga tillsammans med pedagogen Amrit Forss. Vi bjuder på lunchmacka och dryck.Tillgänglighet: Samtliga bibliotek har toaletter och entréer anpassade för personer med funktionsvariationer.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 10-12 årFöranmäl dig till Näs bibliotek nasbibliotek@falun.seArrangör:
  Biblioteken i Falun och Film i Dalarna
  Kontaktperson på plats:
  Anna Thomiasdotter 0722-11 47 86

 • Youtube Stories - Svärdsjö bibliotek

  När?
  Onsdag 31 oktober
  Tid:
  Kl. 9-14.30
  Var?
  Svärdsjö bibliotek
  Adress: Centrumvägen 1, buss 235
  Drömmer du om att bli en Youtuber? Vad skulle du vilja berätta? Här får du lära dig att göra ett bra manus, filma, redigera och ljudlägga tillsammans med pedagogen Amrit Forss. Vi bjuder på lunchmacka och dryck.Tillgänglighet: Samtliga bibliotek har toaletter och entréer anpassade för personer med funktionsvariationer.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 10-12 årFöranmäl dig till Svärdsjö bibliotek svardsjobibliotek@falun.seArrangör:
  Biblioteken i Falun och Film i Dalarna
  Kontaktperson på plats:
  Ylva Isaksson 0703-85 07 13

 • Youtube Stories - Vika bibliotek

  När?
  Torsdag 1 november
  Tid:
  Kl. 9-14.30
  Var?
  Vika bibliotek
  Adress: Vikavägen 133, buss 243
  Drömmer du om att bli en Youtuber? Vad skulle du vilja berätta? Här får du lära dig att göra ett bra manus, filma, redigera och ljudlägga tillsammans med pedagogen Amrit Forss. Vi bjuder på lunchmacka och dryck.Tillgänglighet: Samtliga bibliotek har toaletter och entréer anpassade för personer med funktionsvariationer.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 10-12 årFöranmäl dig till Vika bibliotek vikabibliotek@falun.se Arrangör:
  Biblioteken i Falun och Film i Dalarna
  Kontaktperson på plats:
  Tina Hedegård 0722-46 66 17

 • Youtube Stories - Bjursås bibliotek

  När?
  Fredag 2 november
  Tid:
  Kl. 9-14.30
  Var?
  Bjursås bibliotek
  Adress: Bjursåsvägen 28, buss 242 eller 246
  Drömmer du om att bli en Youtuber? Vad skulle du vilja berätta? Här får du lära dig att göra ett bra manus, filma, redigera och ljudlägga tillsammans med pedagogen Amrit Forss. Vi bjuder på lunchmacka och dryck.Tillgänglighet: Samtliga bibliotek har toaletter och entréer anpassade för personer med funktionsvariationer.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 10-12 årFöranmäl dig till Bjursås bibliotek bjursasbibliotek@falun.seArrangör:
  Biblioteken i Falun och Film i Dalarna
  Kontaktperson på plats:
  Marita Vesterlund 023-865 93

 • Följ med till Äventyrshuset Alborgen

  När?
  Måndag 29 oktober
  Tid:
  Kl. 13-21 (vi är på Alborgen kl. 15-19)
  Var?
  Buss utgår från Faluns fritidsgårdar, ange i anmälan vilken fritidsgård du vill åka ifrån. Samling ca 13.
  Vi åker till Alborgens äventyrshus utanför Gävle. Där får du tävla med andra i ett lag för att lösa kluriga rum och utmaningar. Ta på oömma kläder. Vi äter taco-buffé där!Tillgänglighet: Alborgen är tyvärr inte anpassat för rullstolar.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 13-18 årFöranmäl dig till din närmaste fritidsledare eller till niklas.eriksson@falun.se senast 24 oktober.Arrangör:
  Fritidsgårdarna, Kultur- och Fritidsförvaltningen
  Kontaktperson på plats:
  Näs fritidsgård, Niklas Eriksson, 070-273 63 83

 • Häng med på innebandymatch!

  När?
  Onsdag 31oktober
  Tid:
  Kl. 17-21
  Var?
  Jalas Arena på Lugnet
  Adress: Lugnetvägen 3 B (Buss 12)
  Gratis inträde till IBF-Falun. Du har chans att vinna en matchtröja! Fritidsledare från Faluns fritidsgårdar står utanför Jalas Arena och tar emot er.Tillgänglighet: Tillgänglighetsanpassade lokaler.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 10-18 årFöranmälan behövs inte.Arrangör:
  Fritidsgårdarna, Kultur- och Fritidsförvaltningen
  Kontaktperson på plats:
  Näs fritidsgård, Niklas Eriksson, 070-273 63 83

 • Gå på bio

  När?
  Fredag 2 november
  Tid:
  Kl. 17-24
  Var?
  Falan bio
  Adress: Östra Hamngatan 18
  Häng med på valfri bio som börjar kl. 18.15 på Falan bio! Efterhäng med mat på följande fritidsgårdar: Näs, Svärdsjö och Gruvriset.Tillgänglighet: Tillgänglighetsanpassade lokaler.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 13-18 årFöranmälan behövs inte.Arrangör:
  Fritidsgårdarna, Kultur- och Fritidsförvaltningen
  Kontaktperson på plats:
  Näs fritidsgård, Niklas Eriksson, 070-273 63 83

 • Forspaddling för nybörjare

  När?
  Måndag 29 oktober
  Tisdag 30 oktober
  Onsdag 31 oktober
  Tid:
  Kl. 13-16
  Samling i forsarenan kl 13.00
  Var?
  Falu Vildvattenpark
  Adress: Främbyvägen 3.
  Buss 12 och 14, hållplats Konsum Kvarnberget.
  Välkommen till helt nya Falu Vildvattenpark! Du lär dig att paddla i forsen med duktiga ledare. Vi har utrustning som passar nybörjare. Forsen är spännande och riktigt kul. Vi paddlar oavsett väder med varma paddelkläder. Efteråt kan man basta. Att ta med: långärmad underställströja, badkläder och handduk.Tillgänglighet: Området och lokalen är tillgänglighetsanpassade. Under höstlovet kan vi inte ta emot rullstolsburna deltagare. Vi arbetar däremot på att forspaddling i Falu Vildvattenpark blir tillgängligt oavsett funktionsnedsättning. Titta på filmen och ta kontakt med Falu kanotklubb om du vill veta mer: https://youtu.be/JyoBR9Rf7nUlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterBeskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 14-17 årFöranmälan behövs inte.Arrangör:
  Falu kanotklubb
  Kontaktperson på plats:
  Bo-Marcus Lidström, 023-540 40

 • Workshop Djangalo - OBS! Byte av dagar!

  När?
  Måndag 29 oktober - Obs inställt
  Tisdag 30 oktober - Obs inställt
  Onsdag 31 oktober
  Nytt datum: Torsdag 1 november
  Nytt datum: Fredag 2 november
  Vi ber om ursäkt för sen ändring av datum!Det går fortfarande bra att anmäla sig till vissa av dagarna, så skynda dig att anmäla!Tid:
  Kl. 13-16.30 med två fikaraster
  Var?
  Kulturhuset tio14
  Adress: Teatergatan 3
  Vi vill med denna workshop inspirera barn i Falun att ta del av olika kulturer. Vi tror att kulturell mångfald betyder att många olika kulturer kan leva tillsammans i en och samma människa. Tillsammans med deltagarna skapar vi och upplever tillsammans.Dans
  Kaddy Ceesay leder en dansworkshop där hon lär ut olika stilar som Dancehall och Hip-hop.
  Tillverkning av trummor med Malick Jagne
  Du behöver inte alltid en trumma för att spela rytmer, man kan göra sina egna instrument.
  Trumspel på egna trummor
  När alla fått sitt instrument färdigt lär vi ut en enkel rytm som alla kan spela. Barnen får också spela på riktiga afrikanska trummor.
  Konstmålning
  Asra Abdulamir Hussein från Syrien håller workshop där barnen får göra egna tavlor och ansiktsmålning.
  Rap på svenska
  Oskar Gullmark, rappare från Malmö, lär ut rap på svenska. Både att skriva texter och teknik för rap.
  Tillgänglighet: Alla lokaler i Kulturhuset tio14 är tillgänglighetsanpassade.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 6-15 årFöranmälan till info@joko.se. Man anmäler sig till en eller flera dagar.Arrangör:
  JOKO – multikulturell förening
  Kontaktperson på plats:
  Malick Jagne, 076-255 48 11 eller 076-278 07 49

 • Papper papper papper

  När?
  Tisdag 30 oktober
  Onsdag 31 oktober
  Torsdag 1 november
  Tid:
  Kl. 13-15, samling utanför Garveriet, barnverkstan.
  Var?
  Dalarnas Museum
  Adress: Stigaregatan 2-4
  Skapa av papper! Origami, pappersklipp, silhuetter med mera.Tillgänglighet: Dalarnas Museums lokaler är tillgänglighetsanpassadeBeskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 7-10 år, gärna tillsammans med vuxen.Föranmälan behövs inte, men max 20 barn + vuxna.Arrangör:
  Dalarnas museum
  Kontaktperson på plats:
  Annacari Jadling-Ohlsson, 070-755 06 92

 • Poolhäng - Sjöhäng flyttar in

  När?
  Måndag 29 oktober
  Onsdag 31 oktober
  Fredag 2 november
  Tid:
  Kl. 11-16
  Var?
  Simhallen och A-hallen på Lugnet
  Adress: Lugnetvägen 11
  Roliga vattenlekar med hinderbana och klätterborg! Du kan också träna livräddning och simning. I A-hallen finns badminton, kasta fresbee, spela kubb och stor-yatzy med musik i högtalarna. Ta med badkläder och matsäck för en heldag på Lugnet.Tillgänglighet: På Lugnet är alla barn välkomna på samma villkor, precis som på Sjöhäng.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 6-15 år. Barn under 12 år är välkomna i sällskap med betalande vuxen som är simkunnig. Den vuxna personen måste också vara ombytt och har ansvar för barnet/barnen.Föranmälan behövs inte.Arrangör:
  Lugnet, Kultur- och Fritidsförvaltningen
  Kontaktperson på plats:
  Camilla Malmling, 023-867 64

 • Stand up-kväll i Bjursås

  När?
  Tisdag 30 oktober
  Tid:
  Kl. 18 - 20.30
  Var?
  Bjursås Fritidsgård
  Adress: Gästgivarevägen 4
  Open mic där alla är välkomna att ställa sig på scenen och berätta en rolig historia, dra en ordvits eller något annat kul.Tillgänglighet: Lokalerna är tillgänglighetsanpassadeBeskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 13-25 årFöranmälan behövs inte.Kontaktperson på plats:
  Bjursås Fritidsgård (Isabelle Andersson, Birgitta Bortas, Jan Smedberg) 023-820 11

 • Skapa med papper: halloweentema

  När?
  Måndag 29 oktober
  Tisdag 30 oktober
  Tid:
  kl. 12 - 17
  Var?
  Studio, Kulturhuset tio14
  Adress: Teatergatan 5
  Skapa med papper inför halloween! Till exempel häxhattar, väskor, kort och lådor. Utklädnad uppmuntras! Men det är inget måste. Fika och material = gratis.Studio är en lokal för events/workshops/makerspace där du bestämmer innehållet. För mer info: kolla in @studiofalun på Instagram eller Facebook.Tillgänglighet: Lokalerna ligger i Kulturhuset tio14 där det är tillgänglighetsanpassat. Toalett för rullstolsburna finns inte i studio men i kulturhuset.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: ingen åldersgräns – alla är välkomna.Föranmälan behövs inte.Arrangör: StudioKontaktperson på plats:
  Jessica Höök, 072-965 68 27

 • Gör ditt eget Fanzine

  När?
  Måndag 29 oktober
  fortsätter varje måndag därefter
  Tid:
  kl. 17.30-20.30
  Var?
  Studio, Kulturhuset tio14
  Adress: Teatergatan 5
  Skapa ditt eget fanzine! Fanzines är din egen tidning där du själv tar fram innehåll och layout.Studio är en lokal för events/workshops/makerspace där du bestämmer innehållet. För mer info: kolla in @studiofalun på Instagram eller Facebook.Tillgänglighet: Lokalerna ligger i Kulturhuset tio14 där det är tillgänglighetsanpassat. Toalett för rullstolsburna finns inte i studio men i kulturhuset.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 13-25 årFöranmälan behövs inte.Arrangör: StudioKontaktperson på plats:
  Felicia Andersson, felicia_a_@hotmail.com

 • Filmvisning och samtal

  När?
  Tisdag 30 oktober
  hålls varje vecka på tisdagar
  Tid:
  kl. 17.30-20.30
  Var?
  Studio, Kulturhuset tio14
  Adress: Teatergatan 5
  Varje tisdag tar Konstgrupp Falun (ungdomar med konstintresse) över Studio och erbjuder olika aktiviteter, till exempel workshops med etablerade konstnärer och teckningskvällar. Denna tisdag blir det filmvisning med temat konst och därefter möjlighet att delta i samtal om filmen.Studio är en lokal för events/workshops/makerspace där du bestämmer innehållet. För mer info: kolla in @studiofalun på Instagram eller Facebook.Tillgänglighet: Lokalerna ligger i Kulturhuset tio14 där det är tillgänglighetsanpassat. Toalett för rullstolsburna finns inte i studio men i kulturhuset.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 13-25 årFöranmälan behövs inte.Arrangör: StudioKontaktperson på plats:
  Cecilia Larsson, 023-862 32

 • Slöjdhäng

  När?
  Tisdag 30 oktober
  Tid: Drop in 13:00-20:00Var?
  Slöjdrummet (209) Kulturhuset tio14
  Adress: Teatergatan 3
  Välkommen att hänga och prova på olika hantverk i slöjdrummet på Kulturskolan i Kulturhuset tio14. Ni kan bland annat prova:ARMBAND:
  Gör armband eller andra accessoarer i läder, makramé återbruk och mycket mer

  LUFFARSLÖJD:
  Tillverka krokar och grejer till köket eller fina saker att sätta i ett armband.

  TÄLJA:
  Tälj stekspadar, pärlor eller vad som helst i trä.
  Tillgänglighet: Alla lokaler i Kulturhuset tio14 är tillgänglighetsanpassade.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 13-20 årFöranmälan behövs inte, drop in.Arrangör:
  Fritidsgårdarna och Kulturskolan
  Kontaktperson på plats:
  Bengt Jonsson, 023-860 54

 • Skrik och skratta åt spökhistorier och skräck

  När?
  Fredag 2 november på två platser
  Var?
  Falu stadsbibliotek kl. 10-12
  Adress: Östra hamngatan 24
  Svärdsjö bibliotek kl. 14-16
  Adress: Centrumvägen 1 (ta buss 235)
  Varför är det så kul med skräck - och spökhistorier? Hur gör man när man ska skriva en historia?Författaren Lena Ollmark berättar hur hon tänker när hon hittar på spökhistorier. Varför är huvudperson är så viktig? Var får man bra idéer ifrån? Dessutom pratar hon om rädsla och vad den gör med oss. Det är viktigt att skilja på verklighet och “hitte-på”. Lena Ollmark är kanske mest känd som ungdomsförfattare och har skrivit flera populära ungdomsböcker. Bland andra böckerna om Firnbarnen, Spökskeppet Vallona och Eldens gåva.Tillgänglighet: Lokalerna är tillgänglighetsanpassade.Beskrivningen av lokalernas och aktiviteternas tillgänglighet kommer från arrangörerna själva. Kontakta arrangören direkt om du undrar något.Ålder: 8-12 årAnmäl dig till martin.andersson@falun.se senast 26 oktober.
  Skriv även vilket av biblioteken du vill delta på.
  Arrangör:
  Biblioteken i Falun
  Kontaktperson på plats:
  Kontaktperson på plats Stadsbiblioteket: Martin Andersson 023-828 52
  Kontaktperson i Svärdsjö: Ylva Isaksson 023-81864, 0246-81863

Fler höstlovsaktiviteter

Det finns ännu fler höstlovsaktiviteter runt om i Falun, till exempel har biblioteken ett höstlovsprogram.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan uppdaterad 2018-10-29