Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Får i fårhage

Världens största klimatmanifestation!

Den 24 mars är det dags för Earth Hour 2018. Vi uppmärksammar detta med två arrangemang under veckan tillsammans med Falu Energi & Vatten och i samverkan med Naturskyddsföreningen, Svenska kyrkan Falun och LUFAB:

Tisdag 20/3 kl 17-18.30: Mat för den här planeten

PLATS: Kristineskolans matsal 

Hanna Olvenmark leg. dietist, som driver bloggen Portionen Under Tianlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, berättar om mat som är hållbar för klimatet, plånboken och dig själv.

”Stay cheap - med mig, för dig och för den här planeten!” är hennes devis.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet bjuder på smakprov ur Hannas matsedel.

Är du intresserad av en solcellspark i Falun? Falu Energi & Vatten ställer frågan och berättar om sina planer.

Gratis inträde och kaffe!!

Lördag 24/3 kl 19.30: Fira Earth Hour tillsammans!

PLATS: Medborgarplatsen (vid ån bakom museet)

Kom och fira Earth Hour tillsammans med andra Falubor! Vi bjuder på underhållning och varm saft.

  • Musik med Small Town Girls
  • Miljörådets ordförande, Richard Holmqvist, berättar om energiläget i Falun
  • Eldshow med gycklargruppen Trix (vid nedsläckningen 20.30)

Du släcker väl också?!

Under en timme mellan klockan 20.30 och 21.30 visar miljontals människor världen över sitt engagemang för klimatfrågan genom att släcka ljuset - en symbolhandling som skickar en viktig signal till världens makthavare att ta klimatförändringarna på allvar.

Falu kommun tar ställning för klimatet tillsammans med Falu Energi & Vatten, LUFAB och Svenska kyrkan genom att släcka belysningen under Earth Hour i hoppbackarna, kyrkorna, rådhuset och viss gatubelysning.

Var med du också, släck ned där hemma!

Skolorna serverar vegetariskt!

De flesta kommunala skolor i Falun deltar i Earth Hour genom att fredag den 23 mars servera vegetarisk mat i alla skolmatserveringar.

Ät för klimatet!

Varför inte låta Earth Hour bli en start på ett planetvänligare liv?!

En fjärdedel av klimatpåverkan kommer från vår mat, så en väldigt bra insats du kan göra för den här planeten är att äta mindre (men bättre) kött.

Med WWF:s matkalkylator kan du se om din måltid håller sig inom One Planet Plate-gränsen 0,5 kg koldioxidekvivalenter (CO2e), inom det genomsnitt en svensk måltid har idag eller om den ligger långt över vad planeten egentligen tål.

WWF:s matkalkylatorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

WWF har även tagit fram en meny med planetvänlig mat för en hel månad tillsammans med stjärnkocken Paul Svensson, två av Sveriges största matbloggare Zeinas Kitchen och Gustav Johansson »Jävligt gott« samt Jennie Walldén »Sveriges mästerkock«.

Planetvänliga recept för en hel månad från WWFlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Eller varför inte utmana dig själv genom att inte slänga ätbar mat, eller testa en månad utan att köpa nyproducerat - lappa, laga, byt, låna och leta second hand?

Fler utmaningar och tips för att leva ett planetvänligare liv på WWF:s hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Sidan uppdaterad 2018-09-25