Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Röda hus i klunga efter väg

Bostadsinventering för fler landsbygdsbor

Vi vill att fler ska kunna bo på Faluns landsbygd och förverkliga sina drömmar här. Intresset för att bo och verka på landsbygden är stort men det finns inte så många fastigheter att hyra eller köpa.

Vi har gjort en bostadsinventering för att komma i kontakt med dig som äger en fastighet där ingen är folkbokförd. Att ingen är folkbokförd på adressen kan betyda att bostaden är obebodd och oanvänd. Vi vill väcka ditt intresse för att någon kan vilja bo i ditt hus permanent ifall du inte vill behålla det. Vi tror också att du kan hjälpa oss i vårt fortsatta arbete med bostadsfrågan på landsbygden.

Vykortsutskick till fastighetsägare och boendeenkät

Du som fastighetsägare är en viktig pusselbit för samhällsutvecklingen på landsbygden. I april 2021 skickade vi ut vykort till dig som äger en fastighet där ingen är folkbokförd. Vi fick in nära 500 svar på enkäten som samtliga uppmandes svara på. Enkäten är nu stängd.

Boendeenkäten riktade sig till flera målgrupper. Vi ville även komma i kontakt med dig som letar efter en bostad på Faluns landsbygd.

Läs sammanställningen av enkäten Pdf, 670.8 kB.. Stort tack till alla er som tagit er tid!

Har du hittat ett ödehus?

Om du har hittat ett hus som verkar stå tomt, och som du är intresserad av, kan du läsa mer om hur du kan gå tillväga här.

Vill du hyra ut ditt hus?

Om du vill hyra ut ditt hus, men är osäker på hur man gör kan du läsa våra tips här.

Sidan uppdaterad 2021-09-17