Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-04-10

Norslund får en ny näridrottsplats

Nu ska Norslund få en ny näridrottsplats

Förberedelserna för Norslunds näridrottsplats är klara, nu påbörjas markarbete och bygget av anläggningen.

Om bara några månader kan Kopparstadens yngre hyresgäster njuta av NeNocourt – en plats för lek, sport och umgänge.

Näridrottsplatsen har möjliggjorts genom ett samarbete mellan Breddens IF, Dalarnas idrottsförbund och Kopparstaden.

Alla ska ha möjlighet att prova på idrott – det är vad Breddens IF står för. Med sitt unika koncept att organisera olika idrotter tar de idrotten till Faluns barn och ungdomar och deras närområden.

Allt för att möjliggöra rörelse och glädje i den fysiska aktiviteten. Som medfinansiär till den nya näridrottsplatsen ser man fram emot att ha fler och bättre möjligheter till en bra verksamhet.

–Vi är väldigt nöjda över att det här bygget görs. Vi letar hela tiden efter arenor att vara på. Det blir betydligt lättare för oss att bedriva bra verksamhet när den här arenan är byggd. Tack vare att vi är med och finansierar den kommer vi kunna schemalägga aktiviteter på fasta tider under veckorna och det är mycket välkommet, berättar Drago Vuckovac, grundare av Breddens IF.

Ger anläggningsstöd

Dalarnas idrottsförbund är riksidrottsförbundets regionala organisation i Dalarna. De bidrar med ekonomiskt stöd till sådant som främjar idrotten och idrottsutvecklingen för Dalarna.

Med hjälp av deras anläggningsstöd görs bygget av NeNocourt möjligt.

– En viktig fråga för oss är att öka tillgängligheten till idrott och på så sätt förebygga utanförskapet i idrotten. Genom detta bygge tar vi idrotten till barn och ungdomars närområde - så att alla oavsett förutsättningar kan vara med och delta, säger Eva Lignell, tf distriktsidrottschef på Dalarnas idrottsförbund.

Ett välkommet tillskott

Mathias Johansson, bovärd, ser näridrottsplatsen som ett välkommet tillskott i bostadsområdet.

Han berättar vidare att barnen och ungdomarna i området i ett tidigt skede varit delaktiga i både namnet NeNocourt och även symbolen som ska pryda platsen.

– Det här kommer att vara en spännande kontaktyta mellan barn och ungdomar men även över generationsgränserna då föreningen Falu boule bedriver sin verksamhet på grusytan intill idrottsplatsen, avrundar han.

Sidan uppdaterad 2017-06-20