Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-05-30

Bojsenburg

Klart med köpare av lägenheter i Bojsen

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) köper 463 lägenheter av Kopparstaden i Bojsenburg för 316 miljoner kronor.

– Vi är mycket nöjda med affären och känner oss trygga med att hyresgästerna får en ny långsiktig ägare, säger Pernilla Wigren, vd Kopparstaden.

Den tidigare aviserade försäljningen av fastigheten Britsarvsskolan 6 (Jungfruvägen 89-167) slutfördes i dag, då avtal ingåtts med Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB).

Priset blev 316 miljoner kronor.

SBB är ett fastighetsbolag med cirka 7 500 hyreslägenheter och har ett omfattande bestånd av samhällsfastigheter i framför allt Sverige. SBB har sedan tidigare 1 200 lägenheter i Dalarna tillsammans med bland annat skolor, kommunhus och annan offentlig förvaltning.

I höstas köpte de ett större bestånd från Borlänge kommun och Tunabyggen.

– SBB:s bestånd i Dalarna på över 1 600 lägenheter skapar en bra bas för att bygga upp en lokal förvaltningsorganisation, något vi tycker är viktigt. De har också haft en bra inställning till det boendesociala ansvar vi förväntar oss att en ny ägare ska ta, säger Pernilla Wigren.

Övertagande kommer att ske vid månadsskiftet juni/juli. Hyresgästerna som berörs har kallats till ett informationsmöte den 8 juni, då SBB och Kopparstaden kommer närvara och svara på frågor.

- I slutändan säljer vi för att frigöra kapital till kommande nyproduktion. I och med denna försäljning har vi tagit ett stort kliv mot att klara den investeringstakt som Falun så väl behöver, säger Pernilla Wigren.

Sidan uppdaterad 2017-06-20