Startsida

Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-08-14

Bild från kvarteret Teatern med grävmaskiner och lastbilar

Hög ljudnivå vid markarbeten i Falun

Marken vid kvarteret Teatern i centrala Falun, förbereds nu för byggnation av hyresrätter. Tisdagen den 15 augusti och cirka tre veckor framåt utför markentreprenören så kallad spontning, där plåtar slås ner i marken, vilket innebär att ljudnivån under perioder kan bli hög.

– Ja, det kan bli ganska höga slagljud när vi utför spontningen. Vi kommer att börja nere mot Münnichska palatset och sedan fortsätta upp mot Sturegatan, säger platschefen Christer Karlsson från Håkans Entreprenad AB.

Området avgränsas av Gruvgatan, Sturegatan och Engelbrektsgatan och parkeringen mot Münnichska palatset. Här låg tidigare också en bensinmack. Av säkerhetsskäl så har en del av parkeringen stängts av då spontningen utförs. Markentreprenören har tillstånd att jobba klockan 07:00-18:00 måndag till fredag, men enligt platschefen så jobbar de inte på fredagar:

– Normalt så jobbar vi in fredagar och slutar lite tidigare på torsdagar, så fredagar blir i regel lugna, säger Christer Karlsson.

87 nya hyresrätter planeras

När markarbetena är klara under hösten så börjar Kopparstaden bygga nya hyresrätter på tomten. Kopparstadens nybygge kommer att bilda en hästsko runt en grön innergård. Husen blir tre till fem våningar höga och omfattar 87 lägenheter – från ettor till fyror.

Läs mer om kvarteret Teatern och de nya lägenheterna på Kopparstadens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vid eventuella frågor om markarbeten vid kvarteret Teatern:

Christer Karlsson platschef, telefon 070-614 21 00.

Sidan uppdaterad 2017-08-14