Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-10-02

Trygghetsboendet Smedjan

Nu släpps lägenheterna på Smedjan

Färdigställandet av de 56 lägenheterna på Sturegatan 37, det tidigare vård- och omsorgsboendet Smedjan, går under hösten in i sista skedet.

- Den första oktober släpper vi de nyrenoverade lägenheterna till vår kö för trygghetsboende. Antalet äldre i kommunen ökar och efterfrågan på bra boende för de över 70 är stor. Det är oerhört positivt att vi får erbjuda ytterligare 56 lägenheter till den här kategorin hyresgäster, säger marknadschef Anna Timander.

Huset består av ettor, tvåor och treor i storlek från 36 till 89 kvm. Samtliga lägenheter är tillgänglighetsanpassade och på våningsplan 1 - 5 finns gemensamhetsrum för umgänge.

- Lägenheterna i Smedjan får nya kök, nya badrum och helt nya ytskikt. Dessutom ingår ny, smart teknik, berättar byggprojektledaren Mats Krüger. Vi monterar bland annat intelligenta spisvakter som lär sig användarens vanor och dagsljusstyrda nattlampor placerade mellan sov- och badrum.

Huset ligger på bekvämt promenadavstånd till vårdcentral och centrum. Även promenadvägen runt Tisken finns bara ett stenkast bort.

- Intresseanmälan är öppen fram till den 22 oktober. Därefter vidtar arbetet med att fördela lägenheterna bland de sökande, avslutar Anna.

Fakta/Smedjan:
• 56 hyreslägenheter (1–3 rok).
• En huskropp, två trappuppgångar, 37 A och 37 B.
• Sex våningar.
• Inflyttning 15 januari resp 1 mars 2018.

Sidan uppdaterad 2017-10-02