Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-10-02

Ny pantmaskin på Ingarvet

Panta snabbt på återvinningscentralen

Vill du kunna panta mycket på en gång? Nu är Faluns första Pantamera Express-automat invigd på återvinningscentralen på Ingarvet.

Det är Returpack/Pantamera som tagit fram automaten Pantamera Express.

Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, häller du förpackningarna direkt ur påsen ner i ett fack.

Automaten sorterar och räknar panten, vilket går fort då kapaciteten är ungefär 100 förpackningar på ett par minuter.

När det är klart får pantaren välja mellan olika utbetalningslösningar.

– Det är riktigt glädjande att Returpack lyckats utveckla en automat som gör återvinningscentralen ännu mer komplett. Det blir smidigt, snabbt och nästintill kladdfritt att panta och det här kommer våra kunder att uppskatta, säger Micael Grandin på Falu Energi & Vatten.

Olika utbetalningslösningar

Som pantare kan du välja mellan att få panten utbetald till ditt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar som man kan handla för i de flesta dagligvarubutiker.

Dessutom kan du välja att skänka dina pantpengar till välgörande ändamål. På återvinningscentralen i Falun har vi valt att skänka gåvopant till den ideella stiftelsen Håll Sverige Rent.

Med Pantamera Express ökar möjligheten att återvinna pant på bästa sätt.

– Vi jobbar ständigt med att öka tillgängligheten och göra det lätt att göra rätt. Nu har vi hittat ytterligare ett smart sätt att panta på och hoppas att ännu fler kommer panta mera. Att samarbeta med återvinningscentraler känns självklart. Hit kommer man för att återvinna och många har efterfrågat att även kunna panta sina flaskor och burkar där, säger Carita Classon, produktchef på Returpack/Pantamera.

Sidan uppdaterad 2017-10-02