Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2017-10-31

Kopparstaden säljer  lägenheter i Hosjö och Korsnäs

Kopparstaden säljer ännu fler lägenheter

Kopparstadens styrelse har fattat ett beslut om att sälja 158 lägenheter i Hosjö och Korsnäs. Skälet till försäljningen är att frigöra kapital för ökad nyproduktion.

Kopparstaden planerar för att kunna bygga 75 lägenheter per år. Försäljningen är ett sätt att finansiera satsningen utan att kraftigt öka belåningen och därmed risken i bolaget.

- Just nu pågår bygget av kvarteret Teatern på Gruvgatan. Det blir ett tillskott på 87 hyresrätter i centrum,vilket känns väldigt välkommet, säger Pernilla Wigren, vd för Kopparstaden.

Kopparstaden har ett godkännande av kommunfullmäktige att sälja upp till 850 lägenheter fram till år 2021.

Säljer 158 lägenheter till

I somras slutfördes försäljningen av 454 lägenheter i Bojsenburg och nu
påbörjas processen att sälja ytterligare 158 lägenheter.

- Vår bedömning är att vi inte behöver sälja så mycket som 850 lägenheter. Om den här affären går i lås, blir det troligtvis inte någon mer större försäljning under perioden fram till år 2021.

Kopparstaden kommer även efter försäljningen att vara den dominerande hyresfastighetsägaren i både Korsnäs och Hosjö.

- Vi värnar om att behålla vårt breda utbud av hyresrätter så 271 av områdenas 429 lägenheter behåller vi men försäljningen blir förhoppningsvis en injektion för områdena med en eller två nya fastighetsägare.

Inbjudna till informationsmöte

De berörda hyresgästerna är inbjudna till informationsmöte där de kommer få veta mer om försäljningen och få svar på frågor.

- Vår erfarenhet är att en försäljning väcker många frågor. Det allra viktigaste att förmedla är att alla får bo kvar med samma hyresavtal som i dag och att det inte handlar om ombildning till bostadsrätter, avslutar
Wigren.

Försäljningen genomförs som tidigare med hjälp av Catella. Om allt flyter på uppskattar Catella att ett övertagande kan ske tidigast om ett halvår.

Sidan uppdaterad 2017-11-10