Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2018-01-11

Mats Berglund och Cia Embretsen

Öppna ditt hem

Nu söker vi fler hyresvärdar i Falun. Har du ett rum eller stuga att hyra ut kan du enkelt annonsera om detta via Falu kommun.

Det började som ett medborgarförslag från tre falubor och blev till ett integrationsprojekt under två års tid under namnet ”Öppna ditt hem”. Falu kommun fick bidrag från Länstyrelsen för projektet. 104 personer deltog i projektet och 49 hyresvärdar öppnade upp sina hem.

- Det har varit väldigt lyckat. Det blir en win-win-situation för samtliga parter på många vis, säger Mats Berglund, integrationschef på Falu kommun.

Nu utvidgar Falu kommun konceptet till att inte endast vara ett integrationsprojekt längre utan samtliga personer som letar bostad ska kunna ta del av detta.

- Det ingår från och med nu i ordinarie verksamhet och vi breddar det till att omfatta hela allmänheten. Skillnaden mot andra annonseringsplatser är att vi samlar informationen, det finns färdiga kontrakt och vi hjälper till med de bitarna. Vi gör det här för faluborna, säger Mats Berglund.

Låna ut ett rum eller annat boende och få extra tillskott i din kassa, eller sök boende. Här finner du lediga boenden, kontrakt och annan informationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan uppdaterad 2018-01-12