Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2018-03-12

Kopparstaden

Kopparstaden får ny utvecklingschef

Johan Appelberg blir ny bygg- och utvecklingschef i det kommunala bostadsbolaget Kopparstaden. Han kommer närmast från en tjänst som regionschef på Sweco.

Kopparstaden står inför stora utmaningar under de kommande åren med underhåll av miljonprogramsområdena, samtidigt som nyproduktionstakten ökar.

Bolaget har valt att göra mycket i egen regi vad gäller byggprojektledning, upphandling och projektering - delar som Johan Appelberg kommer att få leda och utveckla med start i slutet av maj. Han kommer också ingå i Kopparstadens ledningsgrupp.

- Vi är mycket glada över att kunna knyta Johan till oss. Han har en bred kunskap inom bygg, konstruktion och ledarskap. Därtill visar han ett stort samhällsengagemang, något som är viktigt för att göra ett bra jobb på Kopparstaden, säger Kopparstadens vd Pernilla Wigren.

En av de stora aktörerna

Bygg- och utvecklingsavdelningen har 15 anställda och driver årligen ett fyrtiotal projekt (nyproduktion, underhåll och energieffektivisering) till ett värde av cirka 250 miljoner kronor, vilket gör Kopparstaden till en av de stora byggaktörerna i Dalarna.

- Jag ser verkligen fram emot att få ingå i Kopparstadens organisation samt att vara med och utveckla Faluns bostäder, säger Johan Appelberg, som är 45 år, civilingenjör med inriktning väg- och vattenbyggnadsteknik, och bor i Falun med familj sedan 15 år tillbaka.

Sidan uppdaterad 2018-03-13