Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad 2018-04-09

Falun kliver in i ny byggsamverkan

Ny byggsamverkan - parter möts i Falun

En ny och gemensam byggsamverkan drar nu igång. På onsdag har Falu kommun, Borlänge kommun och Trafikverket en träff i Falun med Sveriges byggindustrier, där parternas kommande byggprojekt ska presenteras.

- Det här ska ses som ett steg i en ökad samverkan för att skapa bästa möjliga förutsättningar, för att få till den byggnation vi vill inom vår region. Träffen är tänkt att hållas varje år, och på sikt hoppas vi att den ska kunna växa ytterligare, där även fler kommuner, energibolag och landstinget finns med, säger Magnus Fridsén, exploateringschef på Falu kommun.

Ifjol arrangerade Falu kommun ett seminarium, där man knöt ihop kontakter med olika aktörer inom fastighetsbranschen.

Synpunkter som kom fram visade på att byggsidan tyckte att kommunerna oftast hade en alltför dålig framförhållning när det gällde stora byggprojekt.

- Vi diskuterade hur vi skulle kunna förbättra samspelet mellan oss i Falu kommun och byggindustrierna. Det var så tanken på att köra en sådan här gemensam träff föddes. Borlänge hade en liknande träff redan ifjol, men nu kör vi en gemensam där även Trafikverket klivit in som en samarbetspartner, säger Magnus Fridsén.

Träffen hålls i Lugnetkyrkan

Träffen hålls nu på onsdag i Lugnetkyrkan, där Sveriges byggindustrier företräds av ett 20-tal representanter från Skanska, NCC, Peab och några medelstora byggföretag.

Kommunerna och Trafikverket har 35 personer anmälda till mötet.

- På agendan står presentation av kommande byggprojekt inom kommunerna, allmännyttorna och Trafikverket, som sträcker sig tre-fem år i framtiden. Vi kommer att kunna få viktig återkoppling kring hur långt i förväg våra projekt behöver komma ut på räkning, och hur länge de behöver ligga ute, för att marknaden ska kunna räkna på jobben, säger Magnus Fridsén och fortsätter:

- Byggindustrierna kommer att få en bra överblick på vad som är på gång, så att de kan planera för en god resurssättning i vår region. Ser man till investeringsnivåerna från vårt samlade håll de kommande fem-sex-åren, så handlar det om stora pengar.

Sidan uppdaterad 2018-04-09