Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Publicerad 2018-05-07

Nytt vård- och omsorgsboende byggs i Falun

Nytt vård-och omsorgsboende byggs i Britsarvet

Det är nu klart att Falu kommun kommer att bygga ett nytt vård- och omsorgsboende på Seminariegatan i Britsarvet. Boendet kommer att ha 60 lägenheter.

Det behövs fler vård- och omsorgsboenden i Falu kommun, och beslut på att bygga ett nytt boende i centrala Falun har funnits ett tag. Investeringsmedel finns även avsatta för det hela.

Men kommunen har inte haft någon egen tomt som varit lämplig för byggnationen.

I kommunens förfrågan ingick det därför att företaget som vann upphandlingen skulle bygga på en egen tomt. Kommunen köper nu både tomt och bygge.

Tomt i Britsarvet

Byggpartner vann upphandlingen och föreslog en tomt som företaget äger vid Seminariegatan, mellan Britsarvet och Bojsenburg.

-Tomten ligger i närheten av förskolan Jungfrun. Det kommer att bli ett stort boende med 60 lägenheter, säger Lars Ringsby, chef för serviceförvaltningen.

Enligt tidsplanen kommer projekteringen att starta snarast, och igångsättningstillstånd har getts av berörda instanser i kommunen.

Byggstarten är planerad till oktober 2018 och i maj 2020 är det meningen att allt ska vara klart.

I kommunstyrelsen/serviceförvaltningens investeringsbudget finns medel avsatta för nybyggnationen med 15 miljoner kronor 2018, 80 miljoner kronor 2019 och 35 miljoner kronor 2020.

Sidan uppdaterad 2018-05-07