Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Färgrik illusion istället för grått och tråkigt

Här har ni Faluns nya färgglada konstverk. Den tidigare gråa och tråkiga muren på Östra Hamngatan har förvandlats till en färgrik typografisk illusion där ordet Falun visar sig.

-Det fanns ett önskemål från fastighetsägaren Diös att målningen skulle ha någon sorts koppling till Falun. Efter att vi besökte Avesta Art beslutade jag och ungdomarna oss för att göra någon form av typografisk illusion, säger projektledaren Aje Thåli.

Falun Walk of Art har åter igen satt färg på Falun. Ungdomar från estetprogrammet och ungdomsslussen har under tre veckor arbetat med konstverket som färdigställdes under fredagen.

Färger från känt färgschema

Färgerna är i huvudsak tagna från Falu rödfärgs färgschema, men de som har arbetat med projektet har också fått utrymme för egna konstnärliga tillägg.

-Det har varit roligt att arbeta tillsammans med de här ungdomarna. Utan några större förkunskaper har de fixat det här på tre veckor. Det är bra jobbat, inte minst med tanke på den värme som också har varit, säger Aje Thåli.

Det är många Falubor, och turister också för den delen, som passerar varje dag passerar muren på Östra Hamngatan.

-Hittills har responsen varit bra, säger Aje Thåli.

Ser gärna fler initiativ

Kommundirektör Kjell Nyström var en av dem som gick förbi och tittade till konstverket lite extra på fredagen.

-Vi har fått en färggladare stad, vilket bara är positivt. Jag hoppas att fler fastighetsägare tar ett liknande initiativ, säger han.

Sidan uppdaterad 2018-07-06