Dela sidan på sociala medier

Kontaktinformation

Denna nyhet är äldre än 6 månader och kanske inaktuell. Eventuella länkar kan vara trasiga.

Publicerad

Skräddaren Khalid samtalar med sina nyfunna samarbetspartners Anna och Ann-Christine som driver second handbutiken Anna & Hjalmar.

Handlare sökes till kampanjen "Handla rätt!"

För tredje året i rad satsar handlare och Falu kommun på kampanjen "Handla rätt!", för att lyfta hållbara tjänster och produkter i butik. I år satsas det ännu mer på att göra det lätt att handla rätt genom tydligare skyltning i butik och en ny mobilanpassad kartfunktion.

Falun med omnejd har en spännande mix av nya och gamla företag som väljer att lyfta lokalt och hållbart. I Falun finns det också många unika och intressanta butiker och nya samarbeten växer fram. Det kan vara en skomakare som servar en klädbutik, en lokal korvtillverkare som säljer korv i en matbutik eller en skräddare som samarbetar med en secondhandbutik.

Vi söker fler företag som vill vara med.

Kampanjen "Handla rätt!" startar vecka 39, men redan nu sökes fler företag som vill delta. Alla butiker är välkomna att delta kostnadsfritt. Målet är att göra Falu kommun känt för ett bra utbud av lokalt och hållbart.

MERA lokalt och hållbart innebär Miljömärkt, Ekologiskt, Retur (återbruk, återvunnet, reparationer) och Ansvar (t.ex. Fair trade) och Närproducerat.

Anmäl ditt företag senast den 14 september och läs mer om Handla rätt här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Se karta med butiker som hittills är med i kampanjen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktperson: Thomas Sundin
Telefon 023-826 58 eller e-post thomas.sundin@falun.se

Sidan uppdaterad 2018-09-05